Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • Εορτή του Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος στην Ενορία Μητροπόλεως
Pin It


Εορτή του Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος στην Ενορία Μητροπόλεως
 

Στις 19 Μαρτίου 2015 το απόγευμα εορτάστηκε με κάθε επισημότητα η Εορτή του Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος στο ιστορικό Παρεκκλήσιο της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας (Καπέλλα), όπου υπάρχει το Ιερό Βήμα αφερωμένο στον Άγιο.

Πολλοί ήταν οι πιστοί και ευλαβείς του Αγίου, χριστιανοί και των δύο δογμάτων που ανέβηκαν στο Κάστρο για να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία, στην οποία συλλειτούργησαν ο Εφημέριος Μητροπόλεως π. Γιώργος Παλαμάρης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Νάξου π. Εμμανουήλ Ρεμούνδος.

 Στο κήρυγμά του ο Εφημέριος τόνισε τον πρωταρχικό ρόλο του Αγίου Ιωσήφ στην πραγματοποίηση του σωτηρίου σχεδίου του Θεού, αφού ουσιαστικά σε αυτόν ενέθεσε την προστασία της Αγίας Οικογενείας. Επίσης, προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Αγίου στην καθημερινή τους ζωής και να εκτελούν το θέλημα του Θεού Πατέρα χωρίς δισταγμούς ή αμφισβητήσεις, και να αποδέχονται επίσης τις εντολές Του χωρίς να προσπαθούν να τις εξηγήσουν ή να τις προσαρμόσουν στα ανθρώπινα μέτρα και σταθμά.

Φανή Δάσκου

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος