Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ
Pin It

ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

Ξεκίνησε και στην Ενορία της Νάξου η περίοδος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Η συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία αποτέλεσε μια πολύ μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη, πράγμα που αποδεικνύει πόσο συνειδητοποιημένα ξεκινούν αυτήν την πορεία προετοιμασίας προς το Πάσχα. Επίσης, είχαν τη δυνατότητα πριν την έναρξη της Θείας Λειτουργίας να προσεγγίσουν στο Μυστήριο της Μετάνοιας και Εξομολόγησης.

Ο εφημέριος ευχήθηκε στους πιστούς η στάχτη που εναπόθεσε συμβολικά στα κεφάλια των πιστών, όπως προβλέπει το τυπικό της Εκκλησίας μας, η οποία στάχτη έχει και καθαρτικές ιδιότητες, έτσι να τους απαλλάξει από τη βρωμιά που προξενούν οι αμαρτίες της καθημερινότητας και να αποτελέσει παράλληλα σημείο υπενθύμισης προσωπικής αυταπάρνησης, ταπείνωσης και μεταστροφής. Ταυτόχρονα τους προέτρεψε κατά την περίοδο που ξεκινά να μην παραλείπουν την τακτική και εγκάρδια προσευχή, την συστηματική και ουσιαστική νηστεία καθώς και την ανιδιοτελή ελεημοσύνη. Μόνο μέσα από τη συνεχή προσπάθεια υλοποίησης όλων αυτών, τόνισε, ακολουθείται η παραίνεση της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας, ώστε να αποκτήσομε την πολυπόθητη και ανεκτίμητη ανταμοιβή από το Θεό Πατέρα και όχι αντιθέτως την επιφανειακή και περιστασιακή επιδοκιμασία των ανθρώπων, επιδεικνύοντάς τους απλώς με υπερηφάνεια τις πράξεις μας αυτές.

Καλή, ευλογημένη και εποικοδομητική Αγία Τεσσαρακοστή που θα μας οδηγήσει, τόσο συλλογικά όσο και τον καθένα ξεχωριστά, στο αληθινό και ουσιαστικό Πάσχα.

 

Κείμενο: Φ.Δ.

 

 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος