Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΝΑΞΟΥ
Pin It

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ

Τιμήθηκε και φέτος από τους ευλαβείς χριστιανούς της Νάξου η μνήμη του Αγίου Σεβαστιανού στο ομώνυμο εκκλησάκι το οποίο παρότι μικρό και ταπεινό δηλώνει περίτρανα την παρουσία του αφού βρίσκεται σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλεως.

Κατά τη Θεία Λειτουργία ο εφημέριος προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν το φωτεινό παράδειγμα του Αγίου Σεβαστιανού, ο οποίος αν και είχε τη δυνατότητα, όπως και πολλοί άλλοι άγιοι μάρτυρες της χριστιανικής μας πίστεως, να αποφύγει το μαρτύριό του εκείνος το αντιμετώπισε με περισσότερο θάρρος και πρόκληση. Έτσι, λοιπόν, κι εμείς καλούμαστε με υπομονή και σθένος να δεχόμαστε το μικρό ή μεγαλύτερο σταυρό που μας αναλογεί, αφού συνειδητοποιούμε τελικώς ότι δια μέσου αυτού θα γίνουμε μέτοχοι στην Ουράνια Βασιλεία.

Εναποθέτουμε, λοιπόν, τις προσευχές μας στον Άγιο Σεβαστιανό παρακαλώντας τον, μέσω του ύμνου προς τον Άγιο, να μεσιτεύει στο Θεό Πατέρα για τον καθένα από εμάς αφού: «η ψυχή του ίσταται στους ουρανίους θόλους εξ ουρανών βοήθησε προστάτα εμάς όλους».

Φ.Δ.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος