Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ
Pin It

ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

(Ένα απρόσμενο τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε δεν επέτρεψε την ανάρτηση του άρθρου νωρίτερα. Ευχαριστούμε για την κατανόηση).

Γέμισε από ευλαβείς πιστούς ο Μητροπολιτικός Ναός οι οποίοι θέλησαν να τιμήσουν το Χριστό ως Βασιλιά του Σύμπαντος την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017. Ιδιαίτερα εμφανής καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής ήταν η συμμετοχή των παιδιών του κατηχητικού δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο τόνο σε αυτήν την ημέρα, ενώ η χορωδία ψάλλοντας δοξαστικούς ύμνους συνέβαλε τα μέγιστα στον επίσημο χαρακτήρα και στο μεγαλείο της εορτής αυτής.

Ο Εφημέριος στο κήρυγμά του μίλησε για το Χριστό Βασιλέα των Πάντων ο οποίος κυριολεκτικά τρέχει αδιάκοπα, ακούραστα και υπομονετικά πίσω από εμάς τα παιδιά Του έτσι ώστε να μας υποδεικνύει κάθε ώρα και στιγμή το σωστό δρόμο στον οποίο οφείλουμε να πορευόμαστε.  

Βέβαια, η Κυριαρχία και η Βασιλεία Του δεν επιβάλλεται αλλά προσφέρεται, μαρτυρείται και υποδεικνύεται για να γίνει αποδεκτή κυρίως από εκείνους που υποφέρουν ώστε να απαλύνει τον πόνο τους.

Ο Μεσσίας δείχνει τη δύναμή Του καθώς θυσιάζεται για να σώσει τους ανθρώπους.

Το πρόβλημα όμως είναι κατά πόσο εμείς είμαστε σε θέση να αποδεχτούμε μια τέτοια κυριαρχία-βασιλεία και να βιώνουμε μια ζωή όπου επικρατεί η αγάπη, η προσφορά και ο σταυρός, η αδελφοσύνη και η αποδοχή των άλλων καθώς και η αγαθοεργία και τα έργα ευσπλαχνίας, όπως ακριβώς ορίζει και η ευαγγελική περικοπή της ημέρας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην επικράτηση αυτής της Βασιλείας.

Μόνο με αυτό τον τρόπο θα διαψεύσουμε περίτρανα την άποψη ενός σύγχρονου συγγραφέα ο οποίος απεικονίζοντας τη σημερινή διάσταση της κοινωνίας μας σημειώνει: «πείνασα και πεινώ ακόμα. Δίψασα και ακόμα είμαι διψασμένος. Ξένος ήμουν και δεν βρίσκω μια φιλική πατρίδα. Φυλακισμένος ήμουν και κανένας δεν με ελευθέρωσε. Ήμουν γυμνός και συνεχίζω να είμαι εκτεθειμένος στο κρύο. Ήμουν άρρωστος και πεθαίνω μόνος. Είχα αμφιβολίες και κανένας δεν με βοηθά να καταλάβω. Ήμουν αγχωμένος και κανένας δεν μου έδωσε ακόμα ελπίδα. Ήμουν παιδί του δρόμου και μόνο ο δρόμος με τη δική του βία με δέχεται…» .

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τον Άγιο Αυγουστίνο «με την αγάπη ο φτωχός είναι πλούσιος και χωρίς την αγάπη ο πλούσιος είναι φτωχός».

Φανή Δάσκου

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος