Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • Επίσκεψή στην εκκλησία της Νάξου
Pin It

Επίσκεψή στην εκκλησία της Νάξου

Στο πλαίσιο των,  ανά δίμηνο, επισκέψεων  του Αρχιεπισκόπου μας, π. Νικολάου, στην έδρα του που είναι η Εκκλησία της Νάξου, έφθασε στο  νησί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017.

Το Σάββατο 28η Οκτωβρίου, ημέρα της εθνικής μας εορτής για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, συνοδευόμενος από τον εφημέριο του Μητροπολιτικού μας Ναού π. Γεώργιο Παλαμάρη παρέστη στην Δοξολογία η οποία τελέστηκε στον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό της Νάξου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο, με την παρουσία του ιερού Κλήρου, πολιτικών, πολιτευτών της Χώρας, πολιτικών  και στρατιωτικών αρχών της Νήσου, των μαθητριών και μαθητών των σχολείων της Πόλης Νάξου και  πολλών κατοίκων.

Την Κυριακή, ο Σεβασμιότατος, π. Νικόλαος,  τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό μας Ναό, ο οποίος ήταν πλήρης από ενορίτες. Τα ασματικά μέρη της Θείας Λειτουργίας συνόδευε στο εκκλησιαστικό όργανο η μουσικός και μέλος του ενοριακού συμβουλίου κα  Λία Πρίντεζη.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, το ενοριακό συμβούλιο, όπως κάθε Κυριακή, πρόσφερε σε όλο το εκκλησίασμα καφέ στην ενοριακή αίθουσα και δόθηκε η δυνατότητα στον Αρχιεπίσκοπο να συναντηθεί με   πολλούς από τους πιστούς.

Κατά τη διάρκεια της τριημέρου παρουσίας του στη Νάξο είχε την ευκαιρία επίσης να συναντηθεί και να συνεργαστεί με τον εφημέριο π. Γεώργιο και με τον αρχιερατικό επίτροπο Νάξου και Πάρου π. Εμμανουήλ, αλλά και με μονωμένα άτομα τα οποία ζήτησαν να συναντηθούν μαζί του.

Σήμερα το μεσημέρι, πλήρης ικανοποιημένος για την εικόνα της Εκκλησίας της Νάξου, θα επιστρέψει στο νησί της Τήνου.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος