Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • Εορτάστηκε στη Νάξο η μνήμη του Μαρτυρίου του Αγίου Ιωάννη.
Pin It

Εορτάστηκε στη Νάξο η μνήμη του Μαρτυρίου του Αγίου Ιωάννη.

Την τρίτη 29/08/2017 εορτάστηκε στη Νάξο η μνήμη του Μαρτυρίου του Αγίου Ιωάννη.

Οι ενορίτες είχαν την ευκαιρία να εναποθέσουν τις ικεσίες και τις ευχαριστίες τους προς τον Άγιο προσευχόμενοι εμπρός στην θαυμάσια εικόνα που δεσπόζει στο κεντρικό Βήμα του Μητροπολιτικού μας Ναού και η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου παραχωρεί τη θέση της στην αντίστοιχη εκείνη της Παναγίας, αποδίδοντας μέγιστη τιμή στη μητέρα όλων μας.

Ο εφημέριος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Ιωάννη ο οποίος τόσο στη γέννηση όσο και στο θάνατο του αποτέλεσε Πρόδρομος του κυρίου μας.

Τόνισε ιδιαιτέρως αφενός το θάρρος και την παρρησία με την οποία επέκρινε πράξεις αντίθετες προς το θέλημα του Θεού Πατερά και αφετέρου το ζήλο που επέδειξε προετοιμάζοντας το δρόμο του Χριστού αναγγέλλοντας στους ανθρώπους τον ερχομό της βασιλείας του.

Παρότρυνε, λοιπόν, τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ατρόμητου αυτού υπερασπιστή της αλήθειας και της δικαιοσύνης ομολογώντας και κηρύττοντας χωρίς φόβο τη διδασκαλία του Χριστού

Είθε, λοιπόν, «προστάτη μας πολύσεπτε άκουσον τη φωνή μας 
θερμός παρακαλούμε σε δέξου την προσευχή μας. Εσένα οι πατέρες μας εξέλεξαν προστάτη για αυτό σου αποδίδομε τιμή ενδοξοτάτη».

Και του χρόνου!!!

Φ.Δ.

 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος