Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • Η εορτή της Αγίας Δωρεάς στο Κάστρο της Χώρας Νάξου. (γράφει ο Γιάννης Λογαράς, φιλόλογος)
Pin It

Η εορτή της Αγίας Δωρεάς στο Κάστρο της Χώρας Νάξου.
(γράφει ο Γιάννης Λογαράς, φιλόλογος)


Μια σημαντική εορτή της πόλης και του νησιού είναι η εορτή της Αγίας Δωρεάς (δηλ. ανάμνηση της προσφοράς των τιμίων δώρων του Θεού στον άνθρωπο για τη σωτηρία του ή το μυστήριο της θείας ευχαριστίας) που τελείται επίσημα τον Ιούλιο στο Κάστρο της Χώρας Νάξου.
Εφέτος την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Νάξου-Τήνου (των Καθολικών) κ. Νικόλαο συμπαραστατουμένου από τούς ιερείς πατέρα Εμμανουήλ Ρεμούνδο και πατέρα Γεώργιο Παλαμάρη θεία λειτουργία στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής και στη συνέχεια έγινε λιτάνευση των Τιμίων Δώρων σε ειδική μεταλλική θήκη (την οποία κρατούσε ο Μητροπολίτης) σε κεντρικούς δρόμους του Κάστρου, με σύντομη δέηση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πλάι στον Ενετικό πύργο και κατόπιν προσευχή στον Ναό της Αμώμου Συλλήψεως (Καπέλα Καζάντζα, παρεκκλήσι των Δουκών, δίπλα στο σημερινό Αρχαιολογικό Μουσείο) και επιστροφή στον Μητροπολιτικό Ναό και ολοκλήρωση της θρησκευτικής ακολουθίας εκεί.
Κατόπιν ο Μητροπολίτης εδεξιώθη τούς επισήμους και τον λαό (Καθολικούς και Ορθοδόξους) στο παρακείμενο Μέγαρο της Καθολικής Αρχιεπισκοπής.
Πολυμελής χορωδία με συνοδεία των ήχων πιάνου και βιολιού απέδωσαν τούς θρησκευτικούς ύμνους κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλης Μαργαρίτης, ο πρώην Δήμαρχος Νάξου κ. Βασίλης Κόκκοτας, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι αρχών και υπηρεσιών του νησιού και πολυπληθές εκκλησίασμα και άλλοι.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος