Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • Βραδιά Αναστάσεως στη Νάξο
Pin It

<< Αν η θάλασσα δεν σταμάτησε το Μωυσή ούτε ο Γολιάθ το Δαυίδ ούτε ο θάνατος το Χριστό τότε τίποτα δε θα μπορέσει να σταματήσει το σχέδιο του θεού στη ζωή σου >>.

Με αυτή τη φράση απευθύνθηκε ο εφημέριος στο πλήθος των ευλαβών πιστών που κατέκλυσαν το Μητροπολιτικό ναό την Κυριακη του Πάσχα.

Τονίζοντας εν συνεχεία ότι εμείς οι χριστιανοί δεν έχουμε ένα θεό είδωλο η έναν Θεό άγαλμα , αλλά αντιθέτως έχομε την ευλογία να πιστεύουμε σε ένα Θεό ζωντανό << ο οποίος ζει και βασιλεύει εις τους αιώνας των αιώνων >> ο οποίος μας βλέπει μας ακούει , και μας παρακολουθεί και σαν κάλος πατέρας επιφυλάσσει για τον καθένα από μια ξεχωριστή θέση και ενεργή συμμετοχή στο σωτήριο σχέδιο Του.

Αρκεί βέβαια να επιδείξουμε απολυτή εμπιστοσύνη σ αυτόν , και να συνειδητοποιήσουμε ταυτόχρονα ότι κρατάμε στα χεριά μας ένα ανεκτίμητο θησαυρό που είναι η πίστη

Μόνο όταν αξιοποιήσουμε το θησαυρό αυτόν στο μέγιστο βαθμό θα είμαστε σε θέση να κάνουμε θαύματα όπως οι μαθητές Του.

Αυτοί στους οποίους εμφανίστηκε ο αναστημένος και ζωντανός Ιησούς και κατάλαβαν ότι ο Μεσσίας έπρεπε να πάθει για να μπει στη δόξα, και ότι ενώ ο θάνατος Του είναι το τίμημα της ζωής μας ταυτόχρονα η Ανάσταση Του μας αποκατέστησε στην αιωνία ζωή και μας εξασφάλισε τη συμμετοχή μας με αγαλλίαση ψυχής στις εορτές εκείνες που τελούνταν με αιώνια ευφροσύνη.

Αλώστε τίποτα δεν μπορεί να επισκιάσει το χαρμόσυνο μήνυμα που φέρνει στον άνθρωπο η εορτή της αναστάσεως του Κυρίου αφού κάθε Μεγάλη Παρασκευή ακολουθείται από το φως του Πάσχα, και ο θάνατος ο ίδιος σπορά μιας νέας ζωής.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Κείμενο Φανή Δάσκου 

 

Φωτογραφίες Ρεμούνδος Ιερώνυμος

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος