Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • Υπαίθριος Δρόμος του Σταυρού στη Νάξο
Pin It

Υπαίθριος Δρόμος του Σταυρού στη Νάξο


Την τελευταία Κυριακή της Τεσσαρακοστής πραγματοποιήθηκε και στο νησί της Νάξου ο υπαίθριος Δρόμος του Σταυρού.

Η λιτανεία ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στο λιμάνι του νησιού και μέσα από τα γραφικά και ανηφορικά σοκάκια του Κάστρου, κατέληξε στη Μητρόπολη.

Η ενεργός συμμετοχή των πιστών στην τελετή ήταν αξιοσημείωτος αφού τον Σταυρό στην αρχή σήκωσαν παιδιά του κατηχητικού και εν συνέχεια σε κάθε στάση εναλλάσσονταν οι μεγαλύτεροι, ενώ με ιδιαίτερη προθυμία και ευλάβεια διάβαζαν τα αντίστοιχα κείμενα.

Μέσα από τη συμμετοχή μας στην τελετή αυτή,  όπως τόνισε και ο εφημέριος, ο καθένας από εμάς έχει τη δυνατότητα έστω και στο ελάχιστο, να μιμηθεί την πορεία του Χριστού προς το Γολγοθά.

Όπως εκείνος ο οποίος αποφασισμένος ήρεμος και απόλυτα ελεύθερος φορτώνεται το ξύλο του Σταυρού με όλες μας τις αμαρτίες, βαδίζοντας πρώτοι και δείχνοντας πώς να υποφέρει κάνεις, αλλά και τον τρόπο αντοχής που είναι η αγάπη.

Έτσι λοιπόν όταν έρθει η ώρα του δικού μας Σταυρού, είθε ο Κύριος να μας κάνει δυνατούς και θαρραλέους, και να τον σηκώσουμε χωρίς να λυγίσουμε από τις αμφιβολίες, αλλά με απολυτή σε αυτόν και με βαθιά πεποίθηση ότι εκτελούμε την αποστολή που μας αναθέτει Εκείνος.

Όπως λοιπόν << ο Χριστός απάντησε στη θέση μας στην αιωνία δικαιοσύνη >> και αποτέλεσε το αντίτιμο για τη δική μας σωτηρία, έτσι κι εμείς προσφέροντας σιωπηρά τον πόνο μας και μετατρέποντάς τον σε ευλογία για τους άλλους, να νιώθουμε ότι συμμετέχουμε  ενεργά στο σωτήριο έργο Του.

Αν όμως κάποιες φορές λυγίζουμε και θεωρούμε ότι δεν αντέχουμε άλλο να υποφέρουμε φθάνοντας, θεωρώντας στα όρια μας, και νιώθουμε μόνοι απελπισμένοι, τότε μόνο ο Σταυρός μας δίνει παρηγοριά και απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα γιατί ο πόνος και ο θάνατος ?

<< Ο σπόρος μένει στείρος έως ότου χωθεί μέσα στη γη. >> Ο πόνος μας, οι θυσίες μας και ο θάνατός μας είναι ο ουράνιος σπόρος.  Αν γίνουμε ένα με τη θέληση του Θεού η ζωή μας θα ανθίσει για εμάς και για τους άλλους.

Καλή και εποικοδομητική Αγία Μεγάλη Εβδομάδα.

Κείμενο κ. Δάσκου Φανή

Φωτογραφίες Ρεμούνδος Ιερώνυμος

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος