Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • Αγίου Βλασίου στη Νάξο
Pin It

Αγίου Βλασίου στη Νάξο
Στις 5 το απόγευμα της 3ης Φεβρουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε στον Μητροπολιτικό Ναό στη Νάξο τη Θεία Λειτουργία προς τιμή του Αγίου Βλασίου, επισκόπου και μάρτυρα. Μαζί του συλλειτούργησε και ο π. Μανώλης Ρεμούνδος, ενώ ο εφημέριος π. Γεώργιος  Παλαμάρης πήγε στην Πάρο για να τελέσει εκεί τη Θεία Λειτουργία.

Μετά την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου μίλησε στους παρόντες και αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Βλασίου, Επισκόπου και μάρτυρα, αλλά και στην παράδοση που υπάρχει κατά την εορτή του να ευλογούνται και να αγιάζονται δύο κεριά και με αυτά να ευλογείται ο λάρυγγας των  πιστών με την πίστη ότι θα απαλλαγεί από κάθε ασθένεια του λάρυγγα και από κάθε κακό, αν με τις ικεσίες του Αγίου Βλασίου απευθυνόμαστε στο Θεό και Του ζητούμε τη θεραπεία.

Τέλος τους συμβούλεψε  να προτιμούν ένα άλλο φάρμακο πιο ισχυρό και πιο αποτελεσματικό που περνά από το λάρυγγα για να  φθάσει στην ψυχή και αυτό είναι η Αγία Κοινωνία το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος