Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • Εορτή Αγίου Σεββαστιανού
Pin It

Εορτή Αγίου Σεββαστιανού

Την Παρασκευή 20-01-2017 εορτάστηκε και στην Νάξο, η μνήμη του Αγίου Σεββατιανού με πανηγυρική θεία λειτουργία.

Το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης της Νάξου, γέμισε από ευλαβείς πιστούς του Αγίου.

Ο εφημέριος στο κήρυγμά του αφενός αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου και αφετέρου προσπάθησε να εξηγήσει το βαρύτερο νόημα του μαρτυρικού του θανάτου και την εφαρμογή του στην καθημερινή μας ζωή.

Δείχνοντας λοιπόν την εικόνα του Αγίου ο οποίος δεμένος ξεψύχησε μαρτυρικά δεχόμενος τα βέλη των στρατιωτών, προέτρεψε λοιπόν τους πιστούς να μην αποτελούν, εκούσια ή ακούσια την αιτία ώστε με τις

πράξεις τους η ακόμη και με τα λόγια τους να μετατρέπονται σε φαρμακερά βέλη προς το συνάνθρωπο μας.

Διότι μην ξεχνάμε ότι όλοι ανεξαιρέτως είμαστε παιδιά του ίδιου Πατέρα και παρά τις διαφορετικότητες μας και τις ιδιαιτερότητες μας είμαστε αποδεκτές τις ίδιας Πατρικής αγάπης.

Είθε λοιπόν ο Άγιος Σεβαστιανός, ο οποίος τόσο γενναία υπερασπίστηκε την πίστη προς τον Χριστό να αποτελεί συνεχώς αγαπητό και περίλαμπρο προστάτη μας και να ενισχύσει αδιαλείπτως στην ψυχή μας την αγία πίστη.

Είθε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του και ελπίζοντας στη θεία χάρη να αγωνιζόμαστε με θέρμη και καρτερία ενάντια στους εχθρούς της ψυχής και του σώματος.

Φωτογραφίες. Ρεμούνδος Ιερώνυμος 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος