Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
Pin It

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Στις 21 Νοεμβρίου 2016 εορτάζεται από τους χριστιανούς, καθολικούς και ορθοδόξους, η πανήγυρη των Εισοδίων της Θεοτόκου. Για τη Νάξο είναι μια ιδιαίτερη γιορτή και τοπική αργία καθώς πανηγυρίζει ο Ορθόδοξος Μητροπολιτικός Ναός του νησιού. Το πρωί, ο εφημέριος μαζί με ενορίτες, συμμετείχαν στη Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία και στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Χρυσοπολίτισσας, ενώνοντας την προσευχή με τα ορθόδοξα αδέλφια προς την Μητέρα των Χριστιανών.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος κάλεσε τους πιστούς να αναπέμψουν δεήσεις προς το Θεό και την Παναγία Θεοτόκο ώστε ο ουρανός να ρίξει την πολυπόθητη βροχή.

Το απόγευμα τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας (Καπέλα Καζάτσα). Εκεί η προσευχή και η δέηση για τη βροχή συνεχίστηκε. 

Το παλαιό αρμόνιο του παρεκκλησίου του 19ου αιώνα, με τη βοήθεια της άξιας μουσικού και οργανοπαίκτριας του Μητροπολιτικού μας Ναού κ. Λίας Πρίντεζη ήχησε ξανά μετά από πολλά χρόνια σιγής. 

Ο π. Μανώλης αφηγήθηκε μια ιστορία που είχε ακούσει από τον αείμνηστο Ιωάννη Δελλαρόκκα και αφορούσε την παράκληση των χριστιανών για βροχή, όταν τη δεκαετία του ΄30 υπήρχε σοβαρό πρόβλημα ανομβρίας στο νησί. Τότε οι χριστιανοί, με πρωτοστάτες τους δύο Μητροπολίτες του νησιού, τον Καθολικό και τον Ορθόδοξο, πραγματοποιήθηκαν τρεις λιτανικές πομπές των τριών παλαιοτέρων εικόνων της Παναγίας. Την Παναγία την Ελεούσα (Καθολική Μητρόπολη), την Παναγία τη Θεοσκέπαστη και την Παναγία τη Χρυσοπολίτισσα (Ορθόδοξη Μητρόπολη). Άρχισε να βρέχει στο νησί, ύστερα από τέσσερα χρόνια, για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες όταν τα εικονίσματα της Παναγίας επανατοποθετήθηκαν στη θέση τους μετά τη λιτανεία.

Η Παναγία Μητέρα ενώνει, δεν χωρίζει και δεν ξεχωρίζει τα παιδιά της και όταν αυτά είναι αγαπημένα μεταξύ τους Εκείνη στέλνει την Μητρική της ευλογία.

 

 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος