Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΚΤΙΣΤΗΣ
Pin It

ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΚΤΙΣΤΗΣ

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου εορτάστηκε πανηγυρικά η μνήμη της Αγίας Θεοκτίστης. Την παραμονή στο Μητροπολιτικό Ναό τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός ενώ ανήμερα η Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας οι παρόντες ευλαβείς προσκύνησαν απότμημα των Ιερών Λειψάνων της Αγίας. Στο κήρυγμα έγινε αναφορά στο βίο της Θεοκτίστης ως προτροπή για το σημερινό χριστιανό να ακολουθήσει έναν άγιο βίο. Ίσως σήμερα η αγιότητα να θεωρείται μια μακρινή και “ξένη” έννοια. Να την αποκτήσει ο χριστιανός με τη χάρη του Θεού μπορεί, όμως απαιτείται δέσμευση και ο σημερινός άνθρωπος δε θέλει να αισθάνεται ότι δεσμεύεται. 

Η Αγία Θεοκτίστη εδώ και πέντε αιώνες αποτελεί την Προστάτιδα της Αρχιεπισκοπής Ναξοπαρίας. Στο Μητροπολιτικό Ναό υπάρχουν δύο εικόνες της, το τμήμα από τα Λείψανά της, ενώ η πανήγυρη προς τιμήν της προετοιμαζόταν με οκταήμερο δεήσεων. 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος