Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Pin It

ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Από τις  22 – 27 Ιουλίου 2016, με πρωτοβουλία και ευθύνη της αδ. Θηρεσίας  Φόνσου πραγματοποιήθηκε ένα προσκύνημα 22 ατόμων από την Τήνο . Σκοπός αυτού του Προσκυνήματος  ήταν μια νέα εμπειρία συνύπαρξης, συμπροσευχής και μοιρασιάς της χαράς μεταξύ όλων των ηλικιών, παιδιών, εφήβων, νέων και ενήλικων   με σεβάσμιας ηλικίας.

Το πρόγραμμα και η εκτέλεσή του απέδειξε ότι μια τέτοια συμβίωση δεν είναι δύσκολη  και προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες κατανόησης , συνεργασίας και συμπροσευχής.

Κάθε μέρα είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην τέλεση της θείας Λειτουργίας στο Παρεκκλήσιο της Θείας Ευσπλαχνίας, το οποίο είναι το πρώην Παρεκκλήσιο της Μονής Ουρσουλινών που ανακαινίστηκε από την Αρχιεπισκοπή μας και αφιερώθηκε στη θεία Ευσπλαχνία με την ευκαιρία του έκτακτου Ιωβηλαίου έτους της Ευσπλαχνία.

Τη θεία λειτουργία τελούσε ο Αρχιεπίσκοπός με τον εφημέριο του Μητροπολιτικού ναού μας π. Γεώργιο Παλαμάρη.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη  25 και 26 Ιουλίου συλλειτούργησε  και ο Αποστολικός Νούντσιος, Σεβασμιότατος κ. Edward –Joeph Adams και ο Γραμματέας της Αποστολικής Νουντσιατούρας Παν/τατος  π. Μάξιμος, αλλά και ο Γενικός Βικάριος της Αρχιεπισκοπής μας π. Φραγκίσκος Βιδάλης.

Πολύ όμορφη η τέλεση της Θείας Λειτουργίας  την Τρίτη 26 Ιουλίου με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Ιωακείμ  και Άννας των Θεοπατόρων.  Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος δεν έχασε την  ευκαιρία να υπενθυμίσει,  ότι ο Άγιος Ιωακείμ και η Αγία Άννα, φυσικοί γονείς της Παναγίας και εξ αγχιστείας του Αγίου Ιωσήφ, ήταν και οι κατά σάρκα παππούς και γιαγιά του Ιησού και Εκείνος  ο μικρός εγγονός τους. Είναι, όπως είπε, είναι μια πραγματικότητα που απεικονίζεται με την παρουσία των διαφόρων ηλικιών και ιδιοτήτων στην παρούσα ομάδα των Τηνίων Προσκυνητών.

Συγχαίρουμε την εμπνεύστρια  του προσκυνήματος-κατασκήνωσης και ευχόμαστε αυτό που ευχήθηκε  και ο εφημέριος του Μητροπολιτικού μας Ναού, του χρόνου να δημιουργηθεί, αν θέλει ο Θεός,  μια παρόμοια συνάντηση στο Κάστρο της Νάξου και πάλι με πρωτοβουλία της  αδ. Θηρεσίας και σε συνεργασία και με την ενορία της Μητροπόλεως,  για να μπορέσουν να συμμετάσχουν και παιδιά της Νάξου που σίγουρα θα το ήθελαν.

Από το στόμα σου και στης αδελφή Θηρεσίας το αυτί!

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος