Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • Ο ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΝΟΥΝΤΣΙΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΜΙΤΣΙΑ
Pin It

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΝΟΥΝΤΣΙΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΜΙΤΣΙΑ

Το πρωινό της Τρίτης 26 Ιουλίου 2016 επισκέφθηκαν τα Καλαμίτσια ο Αποστολικός Νούντσιος Σεβασμιότατος Joseph Edward Adams και ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου Σεβασμιότατος Νικόλαος. Παρόν ήταν ο Αντιδήμαρχος Νάξου κ. Μανώλης Πολυκρέτης.

Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν η επιτόπια αυτοψία της παρούσας κατάστασης των κτηριακών εγκαταστάσεων του πάλαια ποτέ θερινού θέρετρου των Πατέρων Ιησουιτών της Νάξου, το οποίο σήμερα διαχειρίζεται ο Τίμιος Σταυρός.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελάνων κ. Γαβρίλης Κονδύλης, βασιζόμενος σε προφορικές μαρτυρίες αλλά και σε προσωπικές γνώσεις έκανε μια λεπτομερέστατη “ξενάγηση” στις ακόμα προσβάσιμες αίθουσες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ακεραιότητα του κτηρίου.

Τόσο ο Αποστολικός Νούντσιος όσο και ο Αρχιεπίσκοπος έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στο να ασχοληθούν εντατικότερα με την υπόθεση των Καλαμιτσίων για την αποκατάσταση και συντήρησή τους. Για να γίνει αυτό εκκλησιαστικές, πολιτικές και πολιτιστικές αρχές του τόπου χρειάζεται να συνεργαστούν. Φαίνεται πως κάτι πάει να ξεκινήσει.

πγπ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος