Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • Προς δεύτερη απάντηση στον κ. Νίκο Λεβογιάννη
Pin It

Μολονότι η προηγούμενη απάντηση στο άρθρο του κ. Λεβογιάννη μπορεί κάλλιστα να καλύψει τη νέα παρέμβασή του, εντούτοις μερικές διευκρινήσεις είναι αναγκαίες.

Τόσο η προηγούμενη όσο και η παρούσα απάντηση εκφράζει προσωπικές θέσεις  και σε καμία περίπτωση δεν εκδηλώνει ή αντιπροσωπεύει την επίσημη θέση της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου.

Το άρθρο του κ. Λεβογιάννη στο my naxos αναφέρεται ξεκάθαρα στα καθολικά σχολεία του Κάστρου και όχι σε καθολικούς μοναχούς: Αντίθετα τα καθολικά σχολεία της Χώρας στο κάστρο (Σχολή Ιησουιτών, Σχολή Ουρσουλινών, Σχολή Καπουκίνων) και στα Μονοίτσια της Τραγαίας ασκούσαν προσηλυτισμό στο καθολικό δόγμα των νέων στη Χώρα και τα χωριά”.

Θεωρώ ότι ένα και μόνο συμβάν, όπως εκείνο που περιγράφει ο κ. Λεβογιάννης, δεν μπορεί να αποτελέσει ποτέ κανόνα ή βάση που να τεκμηριώνει και να χαρακτηρίσει ως πάγια τακτική μια κατάσταση. Αλλά ακόμα και αν ισχύει το αντίθετο, ένα μυθιστόρημα, όπως είναι η Αναφορά στον Γκρέκο του Ν. Καζαντζάκη, δεν μπορεί να αποτελέσει πηγή μιας ιστορικής μελέτης και οι λόγοι είναι προφανείς.

Ίσως θα ήταν τιμιότερο από πλευράς του κ. Λεβογιάννη, αν όλες αυτές τις “αλήθειες” γύρω από τα καθολικά σχολεία τις έγραφε την περίοδο που και ο ίδιος χρημάτισε καθηγητής σε ιδιωτικό καθολικό σχολείο στην Αθήνα!

Ο Αίσωπος είπε: όφις το δέρμα αποδύεται, την γνώμην δε ουδαμώς. Και πόσο δίκιο είχε!!!

π. Γεώργιος Παλαμάρης

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος