Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΑΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ
Pin It


Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΑΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ

Στις 8 Δεκεμβρίου του έτους 2015, ημέρα της έναρξης του έκτακτου Ιωβηλαίου έτους της Θείας Ευσπλαχνίας, η Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου εγκαινίασε στο Κάστρο της Νάξου τον πρώτο Ιερό Ναό του κόσμου αφιερωμένο στη Θεία Ευσπλαχνία.
Μετά από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος μας π. Νικόλαος στο ιστορικό Παρεκκλήσιο της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου (Καπέλλα), έγινε η ευλογία του νέου Ναού, ο οποίος και ονομάστηκε «Ναός της Θείας Ευσπλαχνίας».
Ευλογήθηκε και ενθρονίστηκε η Εικόνα που φιλοτεχνήθηκε για το σκοπό αυτό από τη νέα αγιογράφο κυρία Στέλλα Φωσκόλου, κάτοικο Τήνου.
Ο νέος αυτός Ναός θα είναι το επίκεντρο προσοχής και προσευχής καθ’ όλο το έκτακτο αυτό Ιωβηλαίο έτος. Είναι ο Ναός που αποκτά ιδιαίτερη ιστορική σημασία, διότι ευλογήθηκε και καθιερώθηκε την ίδια ημέρα της έναρξης του εκτάκτου αυτού Ιωβηλαίου της Θείας Ευσπλαχνίας στις 8 Δεκεμβρίου 2015. 

 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος