Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΙΩΒΗΛΑΙΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ
Pin It


ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΙΩΒΗΛΑΙΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Όπως είχε προγραμματιστεί, η έναρξη του Ιωβηλαίου έτους για την Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου έγινε την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 στη Μητρόπολή της στη Νάξο με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου μας π. Νικολάου.
Την παραμονή τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας στο Κάστρο της Νάξου.

Την ημέρα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Αρχιεπίσκοπό μας και συλλειτούργησαν μαζί του ο Αρχιερατικός επίτροπος Νάξου και Πάρου, Παν/τατος π. Εμμανουήλ Ρεμούνδος και ο εφημέριος του Ιερού Μητροπολιτικού και Ενοριακού μας Ναού, π. Γεώργιος Παλαμάρης.
Η όλη Ιεροτελεστία άρχισε με το προβλεπόμενο τυπικό της έναρξης του Ιωβηλαίου έτους και συνεχίστηκε με τη Θεία Λειτουργία προς τιμή της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας.
Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα άτομα που είναι αφιερωμένοι οι τρεις Ναοί του Κάστρου, οι οποίοι και χρησιμοποιήθηκαν για την έναρξη του ιωβηλαίου έτους.

Το Ναό της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου.
Μίλησε για το δώρο του Κυρίου προς την ανθρωπότητα στο πρόσωπο της Παναγίας, την οποία, και μέσα από τα προαιώνια σχέδια του, την κατέστησε κεχαριτωμένη για να γίνει άξια μητέρα του Μονογενούς Υιού του Ιησού Χριστού. 

Το Ναό της Θείας Ευσπλαχνίας. 
Έτσι ονομάστηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2015 το ανακαινισμένο Παρεκκλήσιο της πρώην Μονής Ουρσουλινών στο Κάστρο Νάξου, το οποίο τώρα ανήκει στην Αρχιεπισκοπή μας. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκε Η εικόνα της Θείας Ευσπλαχνίας και με λιτανεία πορευθήκαμε στο Παρεκκλήσιο, όπου και ενθρονίστηκε. Την εικόνα φιλοτέχνησε η αγιογράφος κυρία Στέλλα Φωσκόλου, η οποία και μετά από πρόσκλησή μας, ήταν παρούσα στην όλη ιεροτελεστία.

Μητροπολιτικός Ναός

Στη συνέχεια πορευθήκαμε στον τρίο ναό, τον Μητροπολιτικό μας όπου έγινε το άνοιγμα της πόρτας της Ευσπλαχνίας. Εκεί η δεσπόζουσα ιστορική και αμφιπρόσωπη εικόνα της Παναγίας που κρατά στην αγκαλιά της το παιδί Ιησούς θα είναι ο πρώτος ιερός τόπος προσκυνήματος για όλο το έκτακτο ιωβηλαίο έτος της ευσπλαχνίας και για όλη την τοπική μας Εκκλησία.

Η Θεοτόκος παρουσιάζει τον Υιό της που κρατά στην αγκαλιά της. Αυτός είναι η αληθινή εικόνα την εικόνα της Ευσπλαχνίας του Θεού Πατέρα. Για να αναγνωρίζουμε αυτό το πρόσωπο είναι απαραίτητη η ενέργεια του Αγίου Πνεύματος.

Όσοι συμμετείχαν στην ιεροτελεστία αυτή έλαβαν μία μικρή εικόνα αντίγραφο της Μεγάλης Εικόνας της Ευσπλαχνίας και καλέστηκαν στην όμορφα ανακαινισμένη ενοριακή αίθουσα να πάρουν ένα κέρασμα.

 
 

 
 
 
 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος