Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • ΝΑΞΟΣ: ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΩΒΗΛΑΙΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ
Pin It

ΝΑΞΟΣ: ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΩΒΗΛΑΙΟ ΕΤΟΣ
ΤΗΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ 

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 μια συνάντηση κατηχητικού χαρακτήρα για ενήλικες, με θέμα το Ιωβηλαίο Έτος της Ευσπλαχνίας που πρόκειται να ξεκινήσει στις 8 Δεκεμβρίου 2015. Η συνάντηση έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ποιμαντικού-Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου “Αγία Ούρσουλα” στο Κάστρο της Νάξου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στις εβραϊκές ρίζες του ιωβηλαίου ή άγιου έτους, όπως αυτό περιγράφεται στην Αγία Γραφή και συγκεκριμένα στο Βιβλίο του Λευιτικού 25,8-17, καθώς επίσης και μια σύντομη ιστορική αναδρομή στα Ιωβηλαία Έτη που έχει εορτάσει η Εκκλησία από το 1300, επί Πάπα Βονιφάτιου 8ου μέχρι σήμερα. Μελετήθηκε ο σκοπός των ιωβηλαίων για την Εκκλησία, τα λυσίποινα και το τυπικό με το οποίο γίνεται η έναρξη ενός Άγιου Έτους.

Το τελευταίο μέρος της κατήχησης αφιερώθηκε στη Βούλα του Πάπα Φραγκίσκου Το πρόσωπο της ευσπλαχνίας το κείμενο της οποίας είχε ήδη διατεθεί στους πιστούς για προσωπική τους ανάγνωση και μελέτη.

Τώρα, αναμένουμε την έναρξη του επικείμενου Ιωβηλαίου Έτους της Ευσπλαχνίας και ελπίζουμε να είναι ευκαιρία θρησκευτικής ωρίμανσης και πνευματικού οφέλους για όλη την ανά τον κόσμο Εκκλησία. 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος