Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • 2 Νοεμβρίου, Μνήμη όλων των κεκοιμημένων χριστιανών
Pin It

2 Νοεμβρίου, Μνήμη όλων των κεκοιμημένων χριστιανών
 


Στις 2 Νοεμβρίου η ανα τον κόσμο του Χριστού Εκκλησία προσεύχεται για τα νεκρά τέκνα της. Με την ευκαιρία αυτή τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στο Καθολικό Ενοριακό Κοιμητήριο της Νάξου στο τέλος της οποίας έγινε στον προαύλιο χώρο το Τρισάγιο και η Ευλογία των μνημάτων.
Κατά την ημέρα αυτή:

α) τιμούμε τους νεκρούς χριστιανούς που χαίρουν τον Παράδεισο διότι οι ψυχές αυτών ήταν άξιες και κέρδισαν μια θέση κοντά στο Θεό. Αυτές δεν χρειάζονται πια την προσευχή μας μιας και ήδη απολαμβάνουν την αιώνια ευτυχία.

β) Προσευχόμαστε για τις ψυχές του καθαρτηρίου. Εκεί οι ψυχές περιμένουν να καθαριστούν πλήρως. Στο καθαρτήριο οι ψυχές δεν υποφέρουν αλλά αισθάνονται την μοναξιά και την αγωνία της αναμονής. Παρέα και παρηγοριά τους είναι η δική μας προσευχή. Γι αυτό η Εκκλησία, αναγνωρίζοντας και ομολογώντας την ύπαρξη του Καθαρτηρίου, προσεύχεται για τα νεκρά παιδιά της με Λειτουργίες, μνημόσυνα και τρισάγια.

γ) Ζητάμε το έλεος του Θεού για να λυπηθεί και να ευσπλαχνιστεί όλους εκείνους που έζησαν μακρυά Του. Μην ξεχνάμε πως η κόλαση υπάρχει. Η Σωτηρία των ανθρώπων -όπως έλεγε ο Πάπας Βενέδικτος 16ος- δεν έρχεται αυτόματα, η κόλαση είναι μια πραγματικά υφιστάμενη δυνατότητα. 
 

Αιώνια ανάπαυση χορήγησε στους δούλους σου Κύριε
και φώτιζέ τους με το φως σου το ανέσπερο.
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος