Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • Η Εορτή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασσίζης στη Νάξο
Pin It

Η Εορτή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασσίζης στη Νάξο
 


Στη Νάξο δεν υπάρχει Ναός αφιερωμένος στον Άγιο Φραγκίσκο της Ασσίζης. Τιμήσαμε όμως το Φτωχούλι του Θεού τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, τελώντας την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου της Παδούης στο Κάστρο, εκεί όπου κάποτε και για πάρα πολλά χρόνια, ήταν το κέντρο προσευχής των ακολούθων του Αγίου Φραγκίσκου, Πατέρων Καπουκίνων.
Ο βίος του Φραγκίσκου είναι και θα έπρεπε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση κάθε πιστού χριστιανού, διότι αναδεικνύει αρετές που, όπως και στην εποχή του έτσι και στις μέρες μας, τείνουν να παραμεληθούν. Απλότητα, υλική πτωχεία, ταπεινότητα, υπακοή στο θέλημα του Θεού, προσευχή και περισυλλογή είναι τα χαρακτηριστικά της ζωής αυτού του Αγίου, για τα οποία και ο Θεός τον προίκισε με τα σημάδια του μαρτυρίου του Σωτήρα μας Χριστού, τα Ιερά Στίγματα.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί ασπάστηκαν το Ιερό Εικόνισμα του Αγίου Φραγκίσκου το οποίο είχε φέρει για το σκοπό αυτό μια πιστή της Ενορίας μας.
Ας είναι ο Άγιος Φραγκίσκος, που χαίρει τη Δόξα του Θεού, ακοίμητος συμπαραστάτης και βοηθός όλων ημών των αμαρτωλών ανθρώπων.
Βοήθειά μας! Και του χρόνου!

 

 

π.Γ.Π. 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος