Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • Ενορία Μητροπόλεως: Εορτή της Παναγίας του Καρμήλου
Pin It

Ενορία Μητροπόλεως: Εορτή της Παναγίας του Καρμήλου
 


Την Πέμπτη 16 Ιουλιου 2015 τελέστηκε από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας του Καρμήλου που βρίσκεται στην πόλη της Νάξου. Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τη μικρή σύναξη να ενωθεί νοερά με την Τήνο, με την εκεί ενορία του χωριού Ποταμιάς, η οποία έχει ως προστάτισσα την Παναγία του Όρους Καρμήλου. 

Στο κήρυγμά του δε, τόνισε το νόημα που έχει το όρος στην Αγία Γραφή, λέγοντας πως είναι το σημείο συνάντησης των ουρανίων και των επίγειων. Αποκορύφωμα αυτής της συνάντησης αποτελεί η σταύρωση του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού επάνω στο όρος του Γολγοθά. Επίσης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ευλάβεια που τρέφουν οι καθολικοί χριστιανοί προς την Παναγία τους όρους Καρμήλου. Πώς αυτή δημιουργήθηκε και μεταδόθηκε, καθώς ακολουθώντας την, αποτελεί πνευματικό όφελος τόσο των εν ζωή πιστών όσο και των ψυχών του καθαρτηρίου.

Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησε ο Εφημέριος.

Το μικρό εκκλησάκι της Παναγίας του Καρμήλου στην περιοχή Σαλδέρα της πόλεως Νάξου κτίστηκε το 1551 από την οικογένεια Κρίσπι. Το οικόσημο της οικογένειας βρίσκεται εντοιχισμένο στην πρόσοψη του Ναού. Στο Ιερό του υπάρχει αντίγραφο της Βυζαντινής Εικόνας της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, με το Χριστό να κρατάει στα χέρια του το φυλαχτό της Παναγίας, που σύμφωνα με την Παράδοση της Εκκλησίας παρέδωσε η Παναγία στους μοναχούς του όρους Καρμήλου για να φυλάει τους ευλαβείς της από τους κινδύνους.

Ας είναι η Παναγία του Καρμήλου βοήθειά μας και παρηγοριά στις δύσκολες ώρες που διανύουμε ως κράτος, ως Ευρώπη, ως κοινωνία. Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά.

 

π.Γ.
 

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος