Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΙΕΡΕΑΣ, ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΜΕΝΑΣ
Pin It

IMG 5266

ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΙΕΡΕΑΣ, ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΜΕΝΑΣ

«Έγινα διάκονος της Εκκλησίας σύμφωνα με την αποστολή που ο Θεός μου όρισε για εσάς. Εμείς κηρύττουμε το Χριστό ώστε να παρουσιάσουμε όλους τους ανθρώπους τέλειους εν Χριστώ Ιησού».
Με αυτήν την περικοπή ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία της Κυριακής η οποία ήταν αφιερωμένη στα 6 χρόνια χειροτονίας και προσφοράς του πατέρα Γιώργου.
Εκείνος με τη σειρά του ευχαρίστησε το Θεό Πατέρα για την απέραντη γενναιοδωρία Του με την οποία τον κατέστησε σημείο αναφοράς για την οικογένεια Του στο νησί της Νάξου, και Τον παρακάλεσε ταυτόχρονα να τον αξιώσει να ασκεί επάξια τα ιερατικά του καθήκοντα, ώστε να καθοδηγεί με σοφία και σύνεση τους πιστούς που Εκείνος του εμπιστεύτηκε.
Ο Μητροπολιτικός Ναός ήταν υπέροχα στολισμένος από τον πατέρα Βάλτερ ο οποίος μερίμνησε ώστε ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια να αντανακλά τους πιο ισχυρούς συμβολισμούς της τελετής αυτής.
Έτσι στο Ιερό υπήρχαν χειροποίητες συνθέσεις από σταφύλια ,ενώ κατά την προσφορά οι λειτουργοϋπηρέτες προσέφεραν ένα κερί με τον αριθμό 6, το επιτραχήλιο του Ιερέα καθώς και τον άρτο και το δισκοπότηρο με το κρασί για την καθαγίαση. Άκρως συμβολικά δώρα.
Η τελετή αυτή καθώς και το κέρασμα που ακολούθησε ήταν να ελάχιστο «ευχαριστώ» της ενορίας μας προς τον εφημέριο της. Πραγματικά πολύ μικρό συγκριτικά με το ζήλο που επιδεικνύει καθημερινώς και το έργο που παράγει αυτός ο υπερδραστήριος και ακούραστος εργάτης της Εκκλησίας, αλλά όμως γεμάτο αναγνώριση και ευγνωμοσύνη.
Αισθανόμαστε ευλογημένοι και για το λόγο αυτό ευχαριστούμε και δοξάζουμε το Θεό που δώρισε αυτόν τον ποιμένα στην τοπική μας εκκλησία, αφού στα 6 αυτά χρόνια της ποιμαντικής του κατόρθωσε να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της Ενορίας σε όλους ανεξαρτήτως τους τομείς και τη σπίθα την οποία παρέλαβε να μετατρέψει σε άσβεστη πια πυρκαγιά παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που τυχόν αντιμετώπισε.
Εν κατακλείδι αισθανόμαστε ότι ο πατέρας Γιώργος είναι ο δικός μας εφημέριος, ο δικός μας πατέρας και ελπίζουμε με τη θέληση του Θεού να είναι ανάμεσά μας για πολλά χρόνια ακόμη προς όφελος της ενοριακής μας κοινότητας και μόνο.
Ευχόμαστε ολόψυχα να είναι γεμάτος υγεία και ύστερα από πολλά χρόνια ιεροσύνης να ασκεί τα καθήκοντα του με τον ίδιο ακριβώς ζήλο, προθυμία σύνεση, υποδειγματικότατα και αυταπάρνηση.
Στείλε μας Κύριε τέτοιους εργάτες στον κόσμο ,να σώσουν τι ψυχές και να ψάλλουν τη δόξα Σου.

Ευχαριστούμε πατέρα Γιώργο!!!

Σ.Κ.

IMG 5270

IMG 5267

IMG 5268

IMG 5269

IMG 5277

IMG 5278

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος