Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Αρ.Πρωτ. 17/2014
Αρ. Φακ.  001/001Γ

Τήνου 04/07/2014

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ  ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ
ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

 

Μετά την αποπεράτωση των εργασιών εκ μέρους της 14ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και επιστροφής τμήματος των ιερών λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου στην Ενορία της Μεταστάσεως της Θεοτόκου της Καθολικής Επισκοπής Χίου, στη Μυτιλήνη της Νήσου Λέσβου ανοίγονται νέες προοπτικές για τα μέλη της εκεί ενοριακής μας κοινότητας και όχι μόνο. Για το λόγο αυτό αναζητήσαμε την παρουσία ενός ιερέα στο νησί της Λέσβου, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις νέες ποιμαντικές ανάγκες που προβλέπονται να δημιουργηθούν στην ενορία αυτή.

Ο  Κύριος μας υπέδειξε με το δικό του ανεξιχνίαστο τρόπο το πρόσωπό σου αγαπητέ Πατέρα Λέων.

Μετά τη γραπτή άδεια του Γενικού σου Αβά, να παραμείνεις για τρία χρόνια εκτός της Ιεράς Μονής στην οποία ανήκεις και να εργαστείς στην Καθολική Επισκοπή Χίου, στην οποία είμεθα ο Αποστολικός Τοποτηρητής,

Ορίζουμε,

εσένα σεβαστέ και αγαπητέ π. Λέων Κισκίνη  Εφημέριο του Ενοριακού Ναού της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στην Πόλη Μυτιλήνη της Νήσου Λέσβου και  επ’ αορίστου χρόνου και έως ότου ο Κύριος μας υποδείξει για σένα ευρυτέραν αποστολική διακονία εντός της Επισκοπής μας.

Η ποιμαντική ευθύνη σου συνίσταται πρωτίστως στο:

·         να εξασφαλίζεις το Μυστήριο της Ευχαριστίας τις Κυριακές και τις άλλες Υποχρεωτικές και  ευλαβείας Εορτές αλλά και εντός της εβδομάδος, όταν αυτό είναι εφικτό και να εξυπηρετήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πνευματικές ανάγκες των μελών αυτής της ενορίας.

·         να ετοιμάσεις σε συνεργασία με μας και με άλλους θεσμούς της  Μυτιλήνης, τα εγκαίνια του ναού τα οποία προβλέπονται να γίνουν την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014 με Αρχιερατική Θεία Συλλειτουργία.

·         Να εξασφαλίζεις την παρουσία σου στο Ναό για ορισμένες ημέρες και ώρες που θα κρίνεις εσύ κατάλληλες,  ώστε να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες του Ναού πνευματικά και να ενημερώνονται για τη ζωή της Καθολικής Εκκλησίας και του ως άνω Ναού.

Σου ζητώ, σε συνεργασία με τον Εφημέριο της Χίου, προς τον οποίον κοινοποιούμε το παρόν διοριστήριον έγγραφο, να  αναλάβεις τα καθήκοντά σου από την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014, ημέρα της εορτής του Αγίου Βενεδίκτου  Αβά, Προστάτου της Ευρώπης στην οποία ανήκει και η Πατρίδα μας.

 Εύχομαι ο Κύριος, με τις ικεσίες της Παναγίας Θεοτόκου και του Αγίου Βενεδίκτου, να σε ευλογεί, ώστε να εκπληρώσεις και αυτά τα ποιμαντικά καθήκοντα που σου αναθέτουμε, χρησιμοποιώντας τα πολλά χαρίσματα με τα οποία σε πλούτισε το Πανάγιο Πνεύμα.

Δόθηκε από τα Γραφεία της Αρχιεπισκοπής μας στην Τήνο σήμερα Παρασκευή 4 Ιουλίου, ημέρα της 21ης επετείου της Αρχιερατικής μας
Χειροτονίας.

 

+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου
 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1.   σ.π. Νικόλαο Ψάλτη Γενικόν Βικάριον της Επισκοπής Χίου
2.   Παν/τατο Δομήνικο Ψάλτη  Κανονικόν του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου της Επισκοπής Χίου
3.   σ. π. Πέτρο Σοκολόφκσυ, εφημέριο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου στη Χίο.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos