Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Ενορίες - Ιερές Μονές
  • Ναός του Αγίου Αντωνίου της Πάδουα
Pin It

Ο Ναός του Αγίου Αντωνίου της Πάδουα

Η Βασιλική του Αγίου Αντωνίου της Πάδουα είναι ενα κτίσμα - μικρών σχετικά διαστάσεων - ενσωματωμένο στην ανατολική πλευρά του μεσαιωνικού κάστρου της πόλης. 

Η πλευρά της εισόδου του στα νότια οδηγεί στο κυρίως κλίτος του, καθώς έχει αποκατασταθεί απο τις ζημιές που υπέστει στον βομβαρδισμό του Οκτωβρίου του 1944.
Το εσωτερικό του Ναού κοσμείται απο ένα υπέροχα ιστορημένο άμβωνα με εικόνες που μας θυμίζουν τον μεγάλο Giotto. Στον περίτεχνο βωμό δεσπόζει η εικόνα του Αγίου Αντωνίου της Πάδουα εισηγμένη στη Νάξο πιθανώς απο τη Γαλλία.
Το μαρμάρινο δάπεδο φέρει στη στέψη του (μπροστά απο το βωμό) τον ανάγλυφο θυρεό του επιμελητού της επισκευής του Ναού (Sforza-Castri,1860).
Βγαίνοντας απο το Νάο βρισκόμαστε στη γραφικότερη πλατέια του Κάστρου, αντίκρυ μας η είσοδος του παλιού μοναστηριού των Καπουκίνων (1628-1956).

 

 

 

 

 

 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος