Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Ενορίες - Ιερές Μονές
  • Ιερό προσκύνημα της Ιεράς Καρδίας Τήνος
Pin It

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΙΕΡΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΙΕΡΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟ

Το Προσκυνημα της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στο Ξώμπουργο, έγινε βαθμιαίως το μεγαλύτερο οργανωμένο προσκύνημα των Καθολικών της Ελλάδος, ικανό να δεχθεί χιλιάδες πιστούς κατά το πανηγύρι του, που γίνεται τη δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου. Οι Ιησουίτες Πατέρες ήλθαν στην Τήνο το 1661. Το 1724 κτίσθηκε μια νέα μεγάλη εκκλησία έξω απο το κάστρο, ο σημερινός ναός της Ιεράς Καρδίας, στην οποία δόθηκε τότε το όνομα της Αγίας Αικατερίνης, όπου οι Ιησουίτες παρέμειναν μέχρι το 1848, όταν και εγκαταστάθηκαν στα Λουτρά.
Η εκκλησία είχε σημαντικές φθορές, επισκευάσθηκε κατ’ επανάληψη και το 1895 μετονομάσθηκε σε εκκλησία της Ιεράς Καρδίας. Ανακαινίσθηκε το 1941. Σήμερα, στο χώρο του Προσκυνήματος, υπάρχουν σημαντικές εγκαταστάσεις σπήλαιο αφιερωμένο στην Παναγία της Λούρδης και το μνημείο των πεσόντων στους πολέμους 1912-1950, 327 Ελλήνων Καθολικών, έργο του γλύπτου Ιωάννου Φιλιππότη.
Το πρωί (9 π.μ.) της πρώτης Παρασκευής εκάστου μηνός τελείται θεία λειτουργία.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος