Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Πάπας προσφέρει γλυπτό του μικρού Aylan


Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη FAO για την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού, η οποία φέτος θα εορτασθεί με θέμα «Αλλάζουμε το μέλλον της μετανάστευσης. Επενδύουμε στην επισιτιστική ασφάλεια και στην ανάπτυξη της υπαίθρου», ο Πάπας Φραγκίσκος δώρισε σήμερα, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, ένα μαρμάρινο γλυπτό του μικρού Aylan Kurdi, τον μόλις τριών χρόνων σύριο πρόσφυγα που πνίγηκε το καλοκαίρι του 2015 μαζί με τον αδελφούλη του τον Galip, πέντε χρόνων, στα νερά μπροστά στην παραλία του Budrum, στην Τουρκία.

Το μαρμάρινο γλυπτό του Carrara, που ζυγίζει σχεδόν ένα τόνο και του οποίου η αποκάλυψη έγινε στο αίθριο του οργανισμού Ο.Η.Ε., πραγματοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη από το Τρέντο, Luigi Prevedel. Αναπαριστά τον μικρό Aylan νεκρό να κείτεται στην παραλία του Bodrum. Δίπλα στο μικρόσώμα ένα αγγελάκι που κλαίει απαρηγόρητα.

Η φωτογραφία του Aylan που εκτείνεται κατά μήκος της ακτής, με το πρόσωπο γυρισμένο προς την άμμο, με το μπλε παντελονάκι του και το κόκκινο μπλουζάκι, έχει γίνει μια από τις εικόνες σύμβολα της τραγωδίας της σημερινής μεταναστευτικής κρίσης.

Με την άφιξή του στην έδρα του οργανισμού Ο.Η.Ε., λίγο πριν από τις 9:00, ο Ποντίφικας έγινε δεκτός από τον γενικό διευθυντή του F.A.O, τον βραζιλιάνο αγρονόμο José Graziano da Silva. Ο Πάπας Φραγκίσκος συνοδευόταν από τον καρδινάλιο Γραμματέα του Κράτους Pietro Parolin.

Ήταν η δεύτερη επίσκεψη του Ποντίφικα στην ρωμαϊκή έδρα του F.A.O., μετά από εκείνη της 20ης Νοεμβρίου 2014, η οποία έλαβε χώρα με την ευκαιρία της 2ης Διεθνής Συνδιάσκεψης για τη Διατροφή.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos