Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Και η Ευρώπη ενδιαφέρεται για τα Λουτρά


Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μιας  εκλεκτής ομάδας εκπροσώπων Ακαδημιών, με επί κεφαλής την καθηγήτρια της ανατομίας της τέχνης  στην Ακαδημία Kαλών Τεχνών της Φλωρεντίας, κα Anna Luppi και Αντιπρόεδρο του Προγράμματος Erasmus, την κα Αlessandra  Porfidia καθηγήτρια γλυπτικής της ίδιας Ακαδημίας, την κα Patrizia Bisonini καθηγήτρια της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρώμης και την κα Naria Antonietta Malleo, εκπρόσωπο της  UNESCO, με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο μας π. Νικόλαο.

Στη συνάντηση κλήθηκαν και συμμετείχαν οι αρχιτέκτονες Μάνθος και Άρης Καστορίνης.

Η συνάντηση αυτή  έγινε στα πλαίσια του ζωηρού ενδιαφέροντος που δείχνει η Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας και της Ρώμης  για το συγκρότημα των Λουτρών Τήνου.

Θα υπάρξει συνεργασία με το Αποστολικό Κέντρο «Πίστη και Πολιτισμός» της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου, ώστε να  οργανωθούν προγράμματα εκπαιδευτικά, πολιτισμού και τέχνης προς όφελος του νησιού της Τήνου.

Η πρόθεση της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας και της Ρώμης, σε συνδυασμό με το έμπρακτο ενδιαφέρον της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου για την χρηματοδότηση των σχετικών επί πλέον μελετών, για την ανακαίνιση του συγκροτήματος της Πρώην Μονής και Σχολής Ουρσουλινών στα Λουτρά Τήνου και την ελπίδα για χρηματοδότηση από την ίδια την Περιφέρεια της ανακαίνισης του  συγκροτήματος της πρώην Μονής και Σχολής Ουρσουλινών στα Λουτρά, αποτελεί νέα ελπίδα, αλλά και εγγύηση ότι στο άμεσο μέλλον τα Λουτρά θα γίνουν και πάλι αυτό που  ήταν τόσα χρόνια για το νησί της Τήνου και όλο το Αιγαίο.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos