Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Λέρος: Συνεδριάζει η Μικτή Επιτροπή Θεολογικού διαλόγου Καθολικής και Ορθοδόξου Εκκλησίας


Από τις 5 έως τις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο ελληνικό νησί της Λέρου, στο αρχιπέλαγος της Δωδεκανήσου, μια συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής μεταξύ της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τη συνάντηση θα φιλοξενήσει ο Ορθόδοξος μητροπολίτης Παΐσιος (Αραβαντινός), του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αυτά ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017, ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε από το Ποντιφικό Συμβούλιο για την προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών.

Των εργασιών της Επιτροπής θα προεδρεύουν ο Καρδινάλιος Kurt Koch, πρόεδρος  Ποντιφικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Χριστιανών και ο αρχιεπίσκοπος της Τελμησσού Ιώβ (Getcha) του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το έργο της Επιτροπής είναι να «προγραμματίσει τα μελλοντικά βήματα του θεολογικού καθολικού – ορθοδόξου διαλόγου», διαβάζουμε στο ανακοινωθέν. Με την ευκαιρία της ολομέλειας της συνόδου του περασμένου Σεπτεμβρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Chieti (Abruzzo), εγκρίθηκε το κοινό έγγραφο (Συνοδικότητα και πρωτείο κατά την πρώτη χιλιετία. Προς μια κοινή αντίληψη στην υπηρεσία της ενότητας της Εκκλησίας». (pdm)

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos