Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

«Σαν το ψάρι στο νερό»


Στο βιβλίο – συνέντευξη με τον γάλλο ερευνητή Dominique Wolton, ο Πάπας Φραγκίσκος δηλώνει ότι αισθάνεται «μεικτής προέλευσης» όπως ο λαός της Αργεντινής και διαβεβαιώνει ότι δεν φοβάται τίποτα. «Αισθάνομαι – διηγείται – σαν το ψάρι στο νερό».

Το «Le Figaro Magazine» της 1ης Σεπτεμβρίου 2017 δημοσιεύει εκτενή αποσπάσματα από τον τόμο  («Πάπας Φραγκίσκος: συναντήσεις με τον Dominique Wolton: πολίτική και κοινωνία», που θα κυκλοφορήσει στα γαλλικά βιβλιοπωλεία στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

«Είμαι ελεύθερος. Αισθάνομαι ελεύθερος», λέει ο Φραγκίσκος στον κοινωνιολόγο τον οποίο δέχθηκε καμιά δεκαριά φορές στο Βατικανό. «Αυτό δε σημαίνει ότι κάνω αυτό που θέλω, όχι. Αλλά δεν αισθάνομαι φυλακισμένος, σε ένα κλουβί. Σε ένα κλουβί εδώ, στο Βατικανό, ναι, αλλά όχι πνευματικά».

«Δε με φοβίζει τίποτα», συνεχίζει ο Πάπας. «Ίσως είναι λίγο ασυνείδητο ή ανώριμο», λέει στον Wolton, ο οποίος απαντά «και τα δύο».

Ο Ιταλοαργεντινός Ποντίφικας συνοψίζει με λίγα λόγια τη φιλοσοφία του για τη ζωή. «Έτσι έρχονται τα πράγματα, κάνουμε ότι μπορούμε, παίρνουμε τα πράγματα όπως έρχονται, αποφεύγουμε να κάνουμε πράγματα, κάποια λειτουργούν, άλλα πάλι όχι… Ίσως είναι επιφανειακό, δεν ξέρω πώς να το αποκαλέσω. Αισθάνομαι σαν το ψάρι στο νερό».

Αναφέροντας την αργεντίνικη «μεικτή» ταυτότητά του, ο ιταλικής προέλευσης Ποντίφικας τόσο από την πλευρά του πατέρα του όσο και της μητέρας του, παραδέχεται ότι «πάντα αισθανόταν κάπως έτσι». «Για εμάς – θυμάται ο Jorge Bergoglio – ήταν φυσιολογικότατο να έχουμε στο σχολείο διάφορες θρησκείες μαζί». (pdm)

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos