Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Δίνοντας νόημα στην ημέρα


Ακόμη νυσταγμένος, στις επτά το πρωί πάω στην τραπεζαρία για ένα καφέ. Βρίσκω τον Άγγελο να αναχωρεί για τις Βρυξέλλες. Αιφνιδιασμένος προσπαθώ να τον χαιρετήσω… αλλά ο χαιρετισμός μου είναι ενός προσώπου που ακόμη δεν έχει ξυπνήσει καλά.

Εκείνος ετοιμαζόταν να φτιάξει μερικά σάντουιτς για τον ίδιο και για ακόμη δύο φιλοξενούμενους συντρόφους οι οποίοι διανυκτέρευσαν στο μοναστήρι. Θα πρέπει να φύγουν σε ένα τέταρτο της ώρας, σύμφωνα με τον οδηγό του βαν με το οποίο θα ταξιδέψουν για δώδεκα ώρες.

Νέος στο περιβάλλον με ρωτά πού, σε ποιο κοντινό φούρνο, θα μπορούσε να βρει φρέσκο ψωμί. Νυσταγμένος, αλλά με ευγένεια, του έδειξα ένα δρόμο και μια γωνία του δρόμου, σε περίπου εκατό μέτρα από εκεί που βρισκόμασταν και φεύγω…

Δεν αισθανόμουν και πολύ ικανοποιημένος από τις οδηγίες μου, αν και ήταν ακριβείς. Το ξανασκέφτηκα: ίσως, δεδομένης της απειρίας τους στο χώρο, να είναι καλύτερο και περισσότερο σωστό να πάω εγώ να πάρω το ψωμί γι αυτούς. Επιστρέφω και πάλι στην καφετέρια και τους βρίσκω απασχολημένους με τις προετοιμασίες.

Επιθυμώντας να φερθώ με περισσότερη αγάπη στους επισκέπτες, ρωτώ πόσο ψωμί χρειάζονται… Με ένα πλατύ χαμόγελο και χαρούμενοι για την πρότασή μου, κοιταχτήκανε μεταξύ τους, είπαν ένα νούμερο, στη συνέχεια το διπλασίασαν… Για να τους ευχαριστήσω αποφάσισα να διπλασιάσω την παραγγελία τους: τρία κιλά μικρά ψωμάκια για σάντουιτς. Και αποφασισμένος έφυγα, βάζοντας κατά μέρος όλες τις καθυστερήσεις και τις προτεινόμενες αναβολές από την πρωινή τεμπελιά.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, έκανα διάλογο με τον Ιησού: «Ευχαριστώ που με ώθησες, αν και σταδιακά, να κάνω μια συγκεκριμένη πράξη αγάπης που με ξύπνησε και έδωσε νόημα στην ημέρα μου».

Μέσα μου, ίσως εγώ να ήμουν περισσότερο γεμάτος από εκείνους που έφευγαν με τα τρία κιλά φρέσκο ψωμί, τα οποία έλαβαν ως δώρο.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos