Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Τις ευχές μου στους νεόνυμφους

Θέλησα και εγώ, από καρδιάς, να προσφέρω στους νεόνυμφους φίλους μου, ως αντανάκλαση σε αυτό τον «καθρέφτη», ένα πορτρέτο και μια ευχή για τον γάμο τους:

1) Να καταλάβετε τι είναι η Αγάπη.

2) Να καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να την διατηρήσετε με τη μιζέρια

3) Να καταλάβετε ότι οφείλετε να τη δίνετε ως έκτακτη ζωτική ανάγκη. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη από αυτό: Να δίνεις τη ζωή σου γι αυτόν που βρίσκεται δίπλα σου αυτή τη στιγμή.»

4) Να καταλάβετε κυρίως, ότι η Αγάπη οφείλεται να δίνεται «αμοιβαία». Είναι μια εντολή του Θεού. Και μαζί με τον Άγιο Παύλο σας προτρέπω να «αγαπιέστε έντονα με όλη σας την καρδιά».

5) Ζήστε την εμπειρία ότι είστε ευχαριστία ο ένας για τον άλλο, και αυτό ενεργεί σε εσάς ώστε να καθαγιάζει την παρουσία Του ανάμεσά σας: «Όπου δύο είναι ενωμένοι στην αμοιβαία αγάπη, εγώ βρίσκομαι ανάμεσά τους».

6) Όταν εκείνος είναι ανάμεσά σας (και δεν λείπει ποτέ), η Παναγία, την οποία πάντα επικαλείστε κυρίως κατά τις πιο δύσκολες στιγμές, θα σας επαναλάβει, όπως έκανε και στο γάμο της Κανά: «Κάντε αυτό που Εκείνος θα σας πει».

7) Εκείνος, συνεχώς παρόν ανάμεσά σας, είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας, καθημερινά.

8) Εκείνος, συνεχώς παρόν ανάμεσά σας, είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και το οποίο η ανθρωπότητα μπορεί να ελπίζει από εσάς. Και αυτό σας καθιστά αληθινούς ευεργέτες ολόκληρης της ανθρωπότητας.

9) Το μυστικό για να αντέξετε  μέχρι το τέλος  είναι να μαθαίνετε και να εξασκείτε καθημερινά, κάθε στιγμή, την τέχνη του «ξεκινάμε από την αρχή». Θα είναι η χαρούμενη είδηση ενός συνεχόμενου «ξαναπαντρευόμαστε».

10) Περισσότερη δόξα δίνει στο Θεό η ταπεινοφροσύνη εκείνου που ξεκινά από την αρχή και όχι η υπεροψία της «τελειότητας».

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos