Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Χθες ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Barack Obama, διακήρυξε την 16η Ιανουαρίου, ως «ημέρα της θρησκευτικής ελευθερίας». Ο Αρχηγός του Κράτους υπενθύμισε, χθες, την ιστορική παράδοση της Χώρας σ’ αυτό τον τομέα, κάνοντας αναφορά στην Virginia, η οποία την υιοθετήθηκε το 1768 και στο πρώτο Σύνταγμα. Εγγυήσεις – είπε – που «έχουν ενθαρρύνει μία διαφοροποιημένη θρησκευτικότητα χωρίς προη-γούμενο και την έμπρακτη θρησκευτική ελευθερία».
« Αυτά όμως τα ιδεώδη δεν έχουν πάντα άμεση εφαρμογή, απαιτούν μία διαρκή δέσμευση από την πλευρά κάθε γενεάς για να την επιβεβαιώσει και να προστατεύσει», συνέχισε ο Obama, υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνησή του « εργάζεται για να διατηρήσει την θρησκευτική ελευθερία και να γίνονται σεβαστοί οι νόμοι που αφορούν τα δικαιώματα των πολιτών που υπερασπίζονται τη θρησκευτική ελευθερία
Σε απάντηση όσων υποστηρίζουν την εκδίωξη των Μουσουλμάνων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Obama επανέλαβε: “Μία επίθεση σε οποιαδήποτε πίστη είναι επίθεση σε όλες τις πίστεις και εναντίον της θρησκευτικής ελευθερίας όλων».
Πηγή: L’Osservatore Romano]

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos