Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η ευσπλαχνία δεν γνωρίζει ούτε όρια, ούτε διαστάσεις, ούτε ηλικία ακόμη γι’ αυτό, το Ιωβηλαίο άνοιξε τις πόρτες του στη Ρώμη και σε όλο τον κόσμο. Το Άγιος έτος είναι ένας «καιρός χάριτος, ειρήνης, μεταστροφής και χαράς που εμπλέκει όλους: μικρούς και μεγάλους, κοντινούς και μακρινούς».
Αυτό είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμά του σε όσους συμμετείχαν στο Ιωβηλαίο της Ευσπλαχνίας των αγοριών και κοριτσιών που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη από 23-25 Απριλίου 2015), στο οποίο θα συμμετέχουν άτομα από 13-16 ετών.

Το Άγιο Έτος, γράφει ο Ποντίφικας, είναι μια ευκαιρία για τους πιο νέους να ανακαλύψουν ότι είναι «παιδιά του Θεού», ένας καιρός κατά τον οποία κάθε στιγμή είναι αγία ώστε να γίνει αγία όλη η ύπαρξή μας.

«Είναι μια ευκαιρία, συνέχισε, στην οποία θα ανακαλύψουμε ότι ζώντας ως αδέλφια είναι μια μεγάλη γιορτή, η πιο όμορφη που μπορούμε να ονειρευτούμε, η γιορτή χωρίς τέλος που ο Ιησούς μας δίδαξε να ψάλλουμε με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος», προσκαλώντας «όλους χωρίς διακρίσεις και χωρίς να αποκλείουμε κάποιον».

Γι’ αυτό το λόγο, ο Άγιος Πατέρας προγραμμάτισε «μερικές ημέρες προσευχής και γιορτής», αποκλειστικά αφιερωμένες στους έφηβους, τους οποίους και προτρέπει να είναι «θαρραλέοι στην αληθινή και ανιδιοτελή αγάπη» και να γίνουν «χριστιανοί ικανοί επιλογών και θαρραλέων πράξεων ώστε να οικοδομούν κάθε μέρα ακόμη και στα μικρά πράγματα ένα κόσμο ειρήνης».

Ο Άγιος Πατέρας ζήτησε και πάλι από τους νέους να «πάνε κόντρα στον καιρό» για να ακολουθήσουν το Χριστό, για να κάνουν μαζί του «μεγάλα πράγματα» και να παίξουν τη ζωή «για μεγάλα ιδεώδη» .

Ο Πάπας στο μήνυμά του δεν ξέχασε να αναφερθεί στα αγόρια και τα κορίτσια που ζουν «σε εμπόλεμες περιοχές, μεγάλης φτώχειας, καθημερινής κόπωσης, εγκατάλειψης» για τα οποία «ο Κύριος έχει ένα μεγάλο όνειρο να πραγματοποιήσει».
«Μη πιστεύετε στα λόγια του μίσους και τρόμου που συχνά επαναλαμβάνονται , αντιθέτως να οικοδομείτε νέες φιλίες. Προσφέρετε τον καιρό σας, ασχολείστε με όσους με όσους σας ζητούν βοήθεια».

Το κάλεσμα του Πάπα στους νέους είναι να τελέσουν τη «στιγμή της χαράς» του Ιωβηλαίου που είναι αφιερωμένους στους ίδιου, προετοιμαζόμενοι όχι μόνο με «τα σακίδια και τα ειδικά παπούτσια» αλλά πάνω απ όλα με την «¨καρδιά» και το «νου» και να μελετήσετε καλά τις «επιθυμίες» που θα εμπιστευθείτε στον Ιησού στο Μυστήριο της Συμφιλίωσης και της Ευχαριστίας.

«Όταν θα διασχίσετε την Αγία Πόρτα, να θυμηθείτε ότι δεσμεύεστε να μετατρέψετε σε αγία την ίδια τη ζωή σας, να τρέφεστε με το Ευαγγέλιο και την Ευχαριστία, που είναι ο Λόγος και ο Άρτος της ζωής, για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ένα κόσμο πιο δίκαιο και πιο αδελφικό.
 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos