Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Τσίπρας: ''Το να ενώσουμε τις δυνάμεις μας Εκκλησία-Πολιτεία είναι ο μόνος δρόμος''

 


«Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα που ξεπερνά τις δυνάμεις μας και απαιτείται ένωση δυνάμεων με τον άνθρωπο στο επίκεντρο» είπε ο Πρωθυπουργός στην εισαγωγική του ομιλία στη σύσκεψη που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου για τα ζητήματα διαχείρισης των προσφυγικών ροών.
«Πρέπει να διεκδικήσουμε λύσεις, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και εθνικό επίπεδο, γιατί όλοι καταλαβαίνουμε ότι καμία τοπική κοινωνία δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα» συνέχισε.

Αναφερόμενος στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου στη σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός είπε ότι ακριβώς επειδή το πρόβλημα έχει μια ανθρωπιστική διάσταση, «το να ενώσουμε τις δυνάμεις μας Εκκλησία-Πολιτεία είναι ο μόνος δρόμος».
Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η Πολιτεία αιφνιδιάστηκε από το πρόβλημα, το βάρος του οποίου αρχικά σήκωσαν οι τοπικές κοινωνίες.
«Για αυτό όμως είμαστε εδώ, για να δούμε πώς θα βρούμε λύσεις μαζί».
Στην σύσκεψη συμμετέχουν οι περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, οι δήμαρχοι Λέσβου, Σάμου, Κω, Λέρου και Χίου, καθώς και οι μητροπολίτες των παραπάνω νησιών.

ΣΧΟΛΙΟ της kantam.gr:
Γιατί άραγε δεν κλήθηκαν και οι Καθολικοί Μητροπολίτες (ο παντός Αιγαίου και της Ρόδου στην οποία υπάγεται και η Κως);
Ο κ. Πρωθυπουργός δεν έχει ενημερωθεί για το έργο της Καθολικής Εκκλησίας που επιτελείται στα νησιά Κω – Χίο και Μυτιλήνη μέσω της παγκόσμιας Φιλανθρωπικής Κάριτας προς την οποία έχει αποταθεί η Κάριτας Ελλάς και ήδη υλοποιούνται τρία προγράμματα βοηθείας αρκετών χιλιάδων ευρώ; Εντάξει, τα ΜΜΕ αυτά τα αποσιωπούν, άλλα διαλαλούν. Εμείς θεωρούμε τον Πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων. Εκείνος γιατί μας αγνόησε;
Και εμείς έχουμε άποψη! Τη δική μας δύναμη δεν την χρειάζεται να την ενώσει με τις άλλες δυνάμεις; Τι εννοούσε όταν ανέφερε στη Σύσκεψη: «το να ενώσουμε τις δυνάμεις μας Εκκλησία-Πολιτεία είναι ο μόνος δρόμος»; 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos