Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ.....

 

Σύρος , 19 – 10 -2015

Σεβασμιότατε

Πριν δέκα ημέρες που βρέθηκα για μια επίσκεψη στο δημοτικό Σχολείο των Λουτρών Τήνου είχα την τύχη να επισκεφθώ το Λαογραφικό Μουσείο της Μονής των Ουρσουλινών στα Λουτρά. Πραγματικά εγώ και η γυναίκα μου μείναμε με ανοιχτό το στόμα βλέποντας αυτό τον τεράστιο θησαυρό που κρύβει το λαογραφικό αυτό μουσείο.
Επειδή είμαι λάτρης της παράδοσης έχω επισκεφθεί πολλά λαογραφικά μουσεία στην Ελλάδα , την ποσότητα των αντικειμένων και την έκταση του χώρου δεν έχω συναντήσει σε κανένα μέρος της Ελλάδος. Το Μουσείο αυτό κρύβει μια τεράστια Ιστορία της Ελλάδος , μία βαθιά ιστορία της Τήνου , ένα ανεκτίμητο πλούτο προσφοράς της Μονής στην κοινωνία της Τήνου και όχι μόνο.
Φεύγοντας προβληματισμένος από την γρήγορη αυτή επίσκεψή μας στο μουσείο , είπα στην γυναίκα μου :
Θα έπρεπε το κράτος να παρακαλέσει τους υπεύθυνους του Μουσείου να δεχθούν να το χρηματοδοτήσουν για να μην χαθεί αυτός ο τεράστιος πλούτος. Το κόστος χρηματοδότησης όπιο και να είναι δεν πρόκειται να υπερβεί με τίποτα την αξία του πλούτου της ιστορίας που κρύβει το μουσείο αυτό.
Σίγουρα Σεβασμιότατε θα το επισκεφθώ και πάλι την εποχή που είναι ανοιχτό για να μείνω αρκετό χρόνο να θαυμάσω τον ανεκτίμητο αυτό Θησαυρό.


Με εκτίμηση
Σολάρης Νίκος 

Διαβάστε εδώ: Η Ιερά Μονή των Ουρσουλινών, στην Τήνο

 

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos