Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΠΙΣΤΕΥΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ

Είναι όμορφο να χαιρετά κανείς στο δρόμο κάποιον ή κάποια που γνωρίζει. Είναι ακόμη πιο σημαντικό και λεπτό να συναντάς κάποιον ή κάποια που περιμένει από σένα κάτι παραπάνω. Διαφορετικά μπορεί να προκύψουν λανθασμένες εντυπώσεις και υπόνοιες.
Ένα πρωινό πήγαινα με τα πόδια στο Ναό. Στον ορίζοντα είχε μόλις ανατείλει ο ήλιος φωτεινός και λαμπερός που μου με κτυπούσε στο πρόσωπο. Στην επιστροφή με πλησιάζει ένας φίλο, που ανησύχησε και με κάποιο περίεργο τρόπο με ρώτησε: πως και δεν τον χαιρέτησε λίγο πριν που τον συνάντησα.- Μα δε σε είδα ,του λέω
‘Ίσως διότι ήταν ο ήλιος μες τα μάτια μου, είχα τυφλωθεί από το πολύ φως……Είναι περίεργο, δεν κανείς όταν δεν υπάρχει φως αλλά το ίδιο συμβαίνει και όταν υπάρχει υπερβολικό φως.
Μου φαίνεται πως η μεγάλη δοκιμή του πνεύματος, που αντιμετωπίζουν οι άγιοι σωστά αποκαλείται «σκιώδης νύχτα», όχι επειδή ο Θεός κρύβεται, αλλά επειδή το πολύ φως Του προκαλεί την ανθρώπινη όραση. Το φως του Θεού έγινε για μας νύχτα, αλλά αποδεικνύεται υπερβολική για την αδυναμία της όρασής μας..... 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos