Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΤΟ ΡΟΔΑΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 

Το Ροδάριο που είναι μια γιρλάντα  πνευματικών λουλουδιών  που προφέρεται στην Παναγία,  δημιουργήθηκε  από την αγάπη των χριστιανών προς την Παναγία κατά το μεσαίωνα, ίσως στην περίοδο των σταυροφοριών στους Αγίους Τύπους. Το εργαλείο που χρησιμοποιείται για την απαγγελία αυτής της προσευχής  έχει πολύ παλιά προέλευση.

Οι μοναχοί αναχωριτές χρησιμοποιούσαν  πετραδάκια  για να μετρούν τον αριθμό των προσευχών. Στα μοναστήρια  του μεσαίωνα  οι λαϊκοί μοναχοί, είχαν απαλλαγεί από την απαγγελία της Ιερής Ακολουθίας των ψαλμών  εξ αιτίας του ότι δεν γνώριζαν καλά τη λατινική γλώσσα  και εξασφάλιζαν την υποχρέωσή τους για προσευχή με την απαγγελία των λεγομένων «πατρεμών»  δηλαδή τα «Πάτερ ημών». Για την καταμέτρηση αυτών των πατρεμών ο Άγιος Βέδας  ο Σεβάσμιος  όπως ονομάζεται πρότεινε  την υιοθέτηση  μιας συλλογής κόκκων περασμένων μέσα σε μια κλωστή.  Υπάρχει και μία παράδοση που λέει ότι η ίδια η Παναγία  παρουσιάστηκε στον Άγιο Δομίνικο  και του υπέδειξε ένα συγκεκριμένο τρόπο για την απαγγελία του Αγίου Ροδαρίου. 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos