Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ


Αρχιερατική θεία λειτουργία πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στον καθολικό καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο νησί μας, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και αποστολικού τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, π. Νικολάου., προς τιμήν του Αγίου Βαλεντίνου-προστάτη των ερωτευμένων- και ενώπιον αποτμήματος των ιερών λειψάνων του.

Ο π. Νικόλαος αν και με πυρετό ήρθε και φέτος στη Χίο, αναφέροντας: «Είμαι ερωτευμένος με αυτή την εκκλησία την οποία υπηρετώ εδώ και 20 χρόνια…… και είμαι σήμερα μαζί σας να εορτάσουμε έναν Άγιο Βαλεντίνο. Έναν Άγιο, ο όποιος πιστός στο Ευαγγέλιο, υπηρέτησε τους ανθρώπους, δηλαδή υπηρέτησε το Θεό. Γιατί αυτό που δεν βλέπουμε δηλαδή τον Θεό, δεν μπορούμε να τον αγαπούμε, αν δεν αγαπούμε τους ανθρώπους που βλέπουμε».

Τα λείψανα του Αγίου θα παραμείνουν στη Χίο, μέχρι να υλοποιηθεί το έργο της αποκατάστασης του καθολικού ναού της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη.

Μέχρι το Μάιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η τελευταία φάση των παρεμβάσεων στο εξωτερικό του ναού.

 


Πηγή: www.kounoupi.gr
 


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos