Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΞΑΒΕΡΙΟΥ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ

Ο Αγ. Φραγκίσκος Ξεβέριος ήταν Ισπανός και από τους πρώτους συντρόφους του Αγ. Ιγνατίου Λογιόλα. Γεννήθηκε το 1506 και νέος πήγε στο Παρίσι για σπουδές, όπου και γνωρίστηκε με τον Ιγνάτιο Λογιόλα. Είναι από τους συνιδρυτές του Τάγματος των Ιησουιτών.

Μετά την ίδρυση του τάγματος, διάπυρος από αγάπη για τον Ιησού Χριστό, θέλησε να φέρει το Όνομά του σε χώρες που δεν τον γνώριζαν, όπως η Ινδία, η Ιαπωνία και η Κίνα. Όχι μόνο με σοφία και γνώση, αλλά με πίστη και σχέδιο θέλησε να κηρύξει το Ευαγγέλιο σ’ αυτές τις χώρες και με σεβασμό προς τον πολιτισμό τους. Υπήρξε ο πιο σπουδαίος ιεραπόστολος των νέων χρόνων και ονομάστηκε προστάτης των Ιεραποστολών.

Στα αποστολικά του ταξίδια πρωταρχική θέση κατείχε το Όνομα του Ιησού. Το παράδειγμά του το ακολούθησαν πολλοί νέοι μετά τον θάνατό του. Πέθανε στις 3 Δεκεμβρίου 1552 στο νησί Sancian της Κίνας, ατενίζοντας τη μυθική εκείνη χώρα όπου ήθελε να φέρει για πρώτη φορά τον Χριστό.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos