Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΑΣ ΜΑΘΙΛΔΗΣ

Πρόκειται για μια μοναχή του 13ου αιώνα, η οποία με τη βαθιά της πνευματικότητα εξύμνησε σε υπέρτατο βαθμό την αγάπη του θεού. Μαζί με την άλλη μεγάλη του μυστι­κισμού Αγία Γερτρούδη, αποτελεί τη δόξα του μοναχισμού της Γερμανίας και θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες συγ­γραφείς του μυστικισμού της χριστιανοσύνης.

Γεννήθηκε το 1241, από ευγενή οικογένεια της Τουρρυγίας, και ήταν συγγενής του αυτοκράτορα Φρειδερίκου 2ου. Σε ηλικία 7 χρονών την έβαλαν σε μοναστήρι των Βενεδικτίνων για να την παιδαγωγήσουν, παρέμεινε όμως για πάντα εκεί, ακολουθώντας το παράδειγμα της αδελφής της, που ήταν ηγουμένη της μονής. Τις θείες αποκαλύψεις της, που αποκάλυπτε σιγά-σιγά, δύο μοναχές τις περισυ-νέλεξαν στο περίφημο βιβλίο «της Ιδιαίτερης Χάρης». Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα έργα πνευματικής λογοτεχνίας του Μεσαίωνα.

Πηγή: Τ’ αδέλφια μας οι άγιοι

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos