Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΙΝΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

Ο Σεραφίνο πέρασε την παιδική του ηλικία στο σπίτι του μεταφέρθηκε στην Kursk, με τη φροντίδα των γονιών του genitori Isidorκαι Agafia Mošnin. Παρόλο που ο πατέρας του ασκούσε το επάγγελμα του εμπόρου, ο Σεραφίνο κατά την εφηβεία του δεν έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το εμπόριο. Προτιμούσε να περνά αρκετές ώρες προσευχόμενος και στην ασκητική ενόραση. Η οικογένειά του ήταν βαθειά θρησκευόμενη, τόσο που ο  Πατέρας του βοήθησε οικονομικά για την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού στην Kursk, παρόλο που δεν πρόλαβε να δει ολοκληρωμένο το έργο αυτό. Ο θρύλος αναφέρει ότι το Σεραφίνο σε ηλικία 17 ετών έπεσε από μία σκαλωσιά του Ναού αλλά σώθηκε από την Παναγία και αργότερα αρρώστησε θεραπεύτηκε κρατώντας στα χέρια του μια εικόνα της Παναγίας και από τότε απέκτησε το προνόμιο να βλέπει στη ζωή του αγγέλους.

Το έτος  1777, σε ηλικία 19 ετών εισήλθε στο μοναστήρι του  Sarov, ως δόκιμος. Το 1786 προχώρησε στους τελικούς όρκους για τη μοναχική ζωή και άλλαξε το όνομά του  από  Seraph, σε Seraphinus, το οποίο σημαίνει "εκείνος που φλέγει", «που λάμπει». Λίγο αργότερα   έλαβε τη χειροτονία του ιεροδιάκονου και του ιερομόναχου. Το έτος 1793 έγινε ο πνευματικός παραστάτης του γυναικείου μοναστηριού της Diveyevo. Όμως αργότερα αποφάσισε να αποσυρθεί στην ενορατική ζωή σε μία σκήτη από ξύλα μέσα στο Πάρκου Sarov, ζώντας ως ερημίτης για 15 χρόνια.

Το 1807 πέθανε ο πνευματικός του πατέρας, ο Αβάς Ησαΐας και οι μοναχοί πρότειναν στο Σεραφίνο  να πάρει τη θέση του, αλλά εκείνος το αρνήθηκε. Ο Σεραφίνο  πέρασε τρία χρόνια χωρίς να μιλήσει σε κανένα, περνώντας πολλές νύκτες σε αγρυπνία, προσευχόμενος  με υψωμένα τα χέρια προς τον ουρανό.

Όταν έφθασε στα γηρατειά του και μη μπορώντας να πηγαίνει στην Εκκλησία κάθε εβδομάδα για τις ιεροτελεστίες της Κυριακής, αποφάσισε να διακόψει τη σιωπή  και να επιστρέψει στο μοναστήρι στη Sarov, και παρέμεινε εκεί όπου οι μοναχοί του έφεραν το φαγητό και την αγία Κοινωνία.

Το  1825, με συμβουλή της παναγίας τελείωσε τη ζωή του ησυχαστή  και άρχισε να προσφέρει  την εμπειρία του στους μοναχούς και στους λαϊκούς. Κάθε μέρα έφθαναν εκατοντάδες προσκυνητές: ο άγιος μοναχός άκουγε όλους και αγκάλιαζε τους πάντες, προσφέροντάς τους  συμβουλές για το μέλλον.

Την πρωτοχρονιά του  1833 (ημέρα Κυριακή) η ψυχή του πατέρα Σεραφίνο ανέβηκε στον ουρανό.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos