Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

9 ΟΚΩΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΕΟΝΑΡΝΤΙ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ

Γεννήθηκε στο Λούκα της Ιταλίας το 1541. Από παιδί έδειξε μεγάλη προθυμία στην προσευχή. Κατ' αρχήν εξά­σκησε το επάγγελμα του φαρμακοποιού. Γρήγορα όμως εγκατέλειψε τα εγκόσμια και αφοσιώθηκε στις θεολογικές μελέτες, προκειμένου να ασπασθεί την ιερατική ζωή. Κατά την πρώτη του ιερατική αποστολή επιδόθηκε στο κήρυγμα και την κατηχητική μόρφωση των παιδιών. Αργότερα, διά­λεξε μερικούς νέους και τους ώθησε προς την απόκτηση υψηλότερων αρετών. Έχοντας καλλιεργήσει τον πρώτο πυρήνα, αποφάσισε να ιδρύσει την κοινότητα των «Κανο­νικών Κληρικών της Θεομήτορος». Έλαβαν την επω νυμία αυτή, λόγω της ιδιαίτερης ευλάβειας που έτρεφαν στην Παναγία. Τόσος ήταν ο ζήλος των οπαδών του για τη σωτηρία των ψυχών, ώστε, σε σύντομο χρονικό διάστη­μα, να μετατρέψουν την πόλη τους Λούκα, που φθειρόταν από διχόνοιες και αιρετικές ραδιουργίες, σε κέντρο ευλά­βειας, πρωτοχριστιανικής εποχής. Ο ζήλος των οπαδών του προκαλεί την μήνι των αντιπάλων του, οι οποίοι προ­σπαθούν με κάθε τρόπο να καταστρέψουν το τόσο επωφε­λές έργο του. Ο δούλος του Θεού υποφέρει τα πάντα με καρτερία και υπομονή, χωρίς να αποθαρρύνεται, συνάμα δε ζητά από τον Πάπα Γρηγόριο 13ο να εγκρίνει την «κοι­νότητα» του.

Πολλοί ιεράρχες τον συμβουλεύονται. Και ο ίδιος ο Πάπας του εμπιστεύεται λεπτότατες αποστολές συμφιλιώ-σεως και μεταρρυθμίσεως μοναχικών κοινοτήτων.

Διακατέχεται από ζωηρό πόθο να ευαγγελίσει και τις μάκρυνες χώρες, στις οποίες ακόμη δεν έχει εισδύσει το Ευαγγέλιο. Όμως, ο Άγιος Φίλιππος Νέρι τον συμβου­λεύει να επιδοθεί πρωτίστως στην κοινότητα του και στην αναζωογόνηση της πίστεως του πληθυσμού της Ιταλίας. Δεν θα παραμελήσει πάντως τους απίστους στις χώρες της ιεραποστολής. Έτσι, καταρτίζει όμιλο ιερέων, προορισμέ­νων να μεταδώσουν την πίστη στις μάκρυνες χώρες. ΓΓ αυτό, ο Λεοναρντι θεωρείται ως ο ιδρυτής του Ρωμαϊκού Κολλεγίου, υπέρ της διαδόσεως της πίστεως στις ιεραπο­στολές. Βασικό έργο αυτού του Αγίου υπήρξε η αφοσίω­ση του στη σωτηρία των ψυχών και η μόρφωση των ιεραποστόλων, διάγοντας ο ίδιος σκληραγωγημένη ζωή μέχρι την τελευταία στιγμή που παρέδωσε την ψυ­χή του στο Θεό (1609).

Ανακηρύχθηκε Άγιος από τον Πάπα Πίο 12ο

Πηγή: Τ’ αδέλφια μας οι άγιοι

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos