Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΤΗΣ ΑΣΙΖΗΣ

Η σημερινή εορτή προσφέρει στην Εκκλησία ένα Άγιο άνθρωπο ο οποίος σεβάστηκε  και τον Δημιουργό  και τη Δημιουργία και μπορεί να αποτελέσει ένα όμορφο παράδειγμα προς μίμηση για κάθε άνθρωπο και για την ανθρωπότητα όλη.

Στη ζωή του Αγίου Φραγκίσκου έχουμε ένα πρότυπο της αναγνώρισης της σοφίας του Θεού και της πλήρης εγκατάλειψης στην Παντοδυναμία Του. Όλα τα έργα του άψυχα ή έμψυχα μιλούν στον Φραγκίσκο για το Μεγαλείο και τη Σοφία του Θεού. Είναι εκείνα που με το δικό τους τρόπο μιλούν για την αγάπη που τα έθεσε στην υπηρεσία του ανθρώπου. Μέσα από αυτά ο άνθρωπος μπορεί να ανακαλύψει την αγάπη του θεού γι’ αυτόν.

Ο Άγιος Φραγκίσκος είναι ένας καθημερινός  υμνητής του Θεού μέσω της δημιουργίας. Όλα τα δημιουργήματα του Θεού είναι αδέλφια του γιατί πλάστηκαν από τα ίδια τα χέρα και προπάντων από την ίδια καρδιά του Θεού που πλάστηκε και εκείνος.

Στο πρόσωπο και στη ζωή του Φραγκίσκου όλοι οι άνθρωποι μπορούν να δουν τον αδελφό τους και να αναγνωρίσουν στο πάντα γελαστό πρόσωπό του το γεμάτο φιλευσπλαχνία και αγάπη πρόσωπο του Θεού. Είναι ο Φραγκίσκος μια γλυκιά και ελκυστική εικόνα του Θεού.

Αυτό τον Άγιο σήμερα η Εκκλησία μας τον παρουσιάζει όχι απλώς για να τον θαυμάσουμε αλλά για να τον γνωρίσουμε καλύτερα και να τον μιμηθούμε. Εξ άλλου αυτός είναι ο σκοπός κάθε πανήγυρης και κάθε εορτής που η Εκκλησία προσφέρει στα μέλη της.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos