Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΚΛΕΩΠΑ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Υπήρξε ένας εκ των μαθητών του Κυρίου, για τον ο­ποίο μας μιλεί ο Ευαγγελιστής Λουκάς, σε μια από τις ω­ραιότερες σελίδες του Ευαγγελίου του. Βρισκόμαστε μετά την ανάσταση του Χριστού, όπου ο αναστημένος Ιησούς εμφανίζεται σε δύο μαθητές, που πήγαιναν προς την πόλη της Εμμαούς, σκυθρωποί και λυπημένοι, γιατί δίσταζαν να πιστέψουν στην ανάσταση του (ένας από τους δύο ήταν ο Κλεώπας).

Ο Ιησούς, αφού τους άκουσε να εκφράζουν την απο­γοήτευση τους, τους επέπληξε αυστηρά: «Ω ανόητοι, που η καρδιά σας αργεί να πιστέψει σε όλα όσα είπαν οι προφήτες. Αυτά δεν έπρεπε να πάθει ο Μεσσίας και να εισέλθει στη δόξα του;» Ύστερα άρχισε από το Μωϋσή και όλους τους προφήτες και ερμήνευε όσα αναφέρονταν για αυτόν στις Γραφές. Πώς δηλαδή οι δύο μαθητές ανα­γνώρισαν τον Ιησού στον τεμαχισμό του άρτου (Λουκ. 24, 13-35). Ο Κλεώπας, ο λεγόμενος επίσης Αλφαίος, ήταν συγγενής του Αγίου Ιωσήφ και σύζυγος μιας από τις Μα­ρίες που ακολουθούσαν τον Ιησού.

Κατά την παράδοση, ο Κλεώπας βοηθούσε στο Ευαγ­γελικό έργο τους Αποστόλους και πέθανε μάρτυρας του Χριστού.

Πηγή: Τ’ αδέλφια μας οι άγιοι

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos