Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

Οι πρόγονοι της ενορίας του Κέχρου έχουν αποδώσει στην Παναγία τρεις διαφορετικούς  τίτλους για να τιμήσουν όσο το δυνατό καλύτερα  την Παναγία Προστάτισσα τους.

Την ονόμασαν Παναγία Φανερωμένη, Παναγία ελεούσα και Παναγία Ξεσκλαβώστρα. Και οι τρεις αυτοί τίτλοι είναι εκφραστικοί, έχουν θεολογικό περιεχόμενο, ταιριάζουν απόλυτα στην Παναγία. Ο ένας τίτλος συμπληρώνει τον άλλο και οι τρεις μαζί αποδίδουν τόσο όμορφα αυτό που θέλουμε να είναι η Παναγία γι’ αυτό το χωριό , γι’ αυτήν την ενορία. Να φανερώνει το θέλημα του Θεού, να αποκτά  με τη μεσιτεία της το άπειρο έλεος του και να ικετεύει συνεχώς το Θεό για να  ξεσκλαβώνει όλα τα μέλη αυτής της ενοριακής κοινότητας και όσες και όσους προστρέχουν στο Ναό αυτό για να την ικετεύσουν.

Με τον τριπλό αυτό και συμπληρωματικό τίτλο η ενοριακή αυτή κοινότητα εκφράζει όλη τη αγάπη και ευλάβεια της προς Προστάτισσα της και αυτό διότι η Παναγία:

Είναι η γυναίκα εκείνη,  φανέρωσε στον κόσμο τον Σωτήρα και Χριστό, που έφερε στον κόσμο το έλεος του Θεού Πατέρα.

Είναι εκείνη που έφερε στον κόσμο τον Σωτήρα Χριστό  που ξεσκλάβωσε τον άνθρωπο από τα δεσμά της αμαρτίας για να βαδίσει ελεύθερα προς την ουράνια Βασιλεία.

Χάρη  στην Παναγία μπορεί τώρα ο άνθρωπος  να σπάει τις αλυσίδες του κακού και να καρπούται τις ευλογίες του Θεού.

Και πράγματι στη γη επάνω υπάρχουν πολλών ειδών αλυσίδες. Πολλών ειδών σκλαβιάς. Όμως οι πιο σκληρές και επίπονες αλυσίδες είναι αυτές που δημιουργεί η αμαρτία. Η αμαρτία μας κάνει  δέσμιους των παθών μας, του  εγωισμού μας, της   υπερηφάνειας μας, της θρησκευτικής αδιαφορίας μας, της  ολιγοπιστίας μας ή και της απιστίας μας.

Αυτήν την γυναίκα  σήμερα τιμούμε, αυτήν μακαρίζουμε, αυτήν θα μακαρίζουν όλες οι γενεές, προς τις οποίες η Εκκλησία θα αναγγέλλει τα μεγαλεία που έκανε εις αυτήν ο Θεός. Από αυτήν με πίστη ζητούμε να μας υποδεικνύει το ταπεινό και λαμπρό παράδειγμα αναζήτησης και υποταγής στο θέλημά του Θεού

Σ’ αυτήν την Παναγία του Ελέους, τη Φανερωμένη και την Ξεσκλαβώστρα απευθυνόμαστε σήμερα όλοι οι πανηγυρίζοντες τη μνήμη της  και της ζητούμε να συνεχίσει να ικετεύει τον Υιό της και Σωτήρα Χριστό, για την κάθε μια και τον κάθε ένα μας και όλη την τοπική μας Εκκλησία η οποία ετοιμάζεται να πανηγυρίσει τη μνήμη της ακόμη πιο συλλογικά την Κυριακή 6 Οκτωβρίου με τον τίτλο της Παναγίας του Ροδαρίου, που είναι και η Προστάτισσα όλης της Εκκλησίας της Τήνου.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos