Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΑΣ ΡΕΓΓΙΝΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΑΣ

Για την Αγία Ρεγγίνα έχουμε ελάχιστε ιστορικές πηγές για τη ζωή της, οι οποίες προέρχονται από ένα μάρτυρα ο οποίος αποκαλείται αυτόπτης και έζησε στην Alise της Γαλλίας κοντά στην Autun, τον τρίο αιώνα και η μητέρα της απεβίωσε κατά τη γέννα. Όταν ενηλικιώθηκε ασπάστηκε τη χριστιανική πίστη. Είναι γνωστό ότι ο πατέρας της Olibrio ειδωλολάτρης, αφού προσπάθησε να την πείσει να επανέλθει στην ειδωλολατρία αλλά δεν κατάφερε . την φυλάκισε και στη συνέχεια την αποκεφάλισε, διότι ήταν αρχηγός στη Γαλλία τον τρίο αιώνα.

Το μαρτύριο έγινε στην Alise. Η Ρεγγίνα, παρά τη νεαρή ηλικία της υπέστη με υπομονή το μαρτύριο. Παρά τις λίγες ιστορικές πηγές που έχουμε για τη ζωή της, η ευλάβεια προς την Αγία Ρεγγίνα έχει μία μεγάλη απήχηση ιδιαίτερα στη Γαλλία και στη Γερμανία.
Αυτό που είναι επίσης σίγουρο είναι ότι: γύρω στο 750 οικοδομήθηκε μία Βασιλική εκεί που θεωρείτο ότι υπήρχαν τα ιερά λείψανά της και μαζί με τη Βασιλική ιδρύθηκε και ένα Μοναστήρι. Το 854 τα ιερά λείψανά της μεταφέρθηκαν στην Flavigny, όπου διατηρούνται μαζί με τις αλυσίδες της φυλάκισής της.
Σε πολλές πόλεις οικοδομήθηκαν Ναοί που αφιερώθηκαν στο όνομά της.
Η μνήμη της Αγίας Ρεγγίνας από πολλά χρόνια τελείται στις 7 Σεπτεμβρίου και αναφέρεται σε όλα τα εορτολόγια της Εκκλησίας.

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos