Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΕΛΠΙΔΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Ο Άγιος Ελπίδιος ήταν επίσκοπος της Λυών. Ήταν ο διάδοχος του  Αγίου Αντιόχου. Το όνομα Ελπίδιος  αναφέρεται  στον πιο παλαιό κατάλογο των επισκόπων  που περιέχεται  σε ένα ευαγγελιάριο  στα μέσα του ένατου αιώνα.  Αυτός ο κατάλογος  συντάχτηκε γύρω  στα έτη 799-814 στην εποχή του επισκόπου  Leidrado και βασίζεται  πάνω στα αρχικά δίπτυχα  της Εκκλησίας της Λυών. Το όνομα του Αγίου Αντίοχου  επαναφέρεται  και σε ένα δεύτερο επισκοπικό  από τον  Hugues di Flavigny.

Υπολογίζεται ότι έζησε μεταξύ του τέταρτου και πέμπτου αιώνα και  ποίμανε την πόλη στις πρώτες δεκαετίες  του πέμπτου αιώνα

Η επισκοπική του διακονία  τοποθετείται  μετά το θάνατο του Αντίοχου, που σε μερικές σημειώσεις αναφέρεται  στο έτος 410 και πριν από το 432.  Μεταξύ αυτών των δύο χρονολογιών, στα χρονικά της Εκκλησιαστικής Επαρχίας  υποδεικνύονται οι επισκοπικές θητείες  δύο επισκόπων μεταξύ των οποίων του Αγίου Ελπιδίου.

Επίσης γνωρίζουμε ότι η ταφή του έγινε  στο ναό του Αγίου Δικαίου  και ότι η μνήμη του τελείται στις 2 Σεπτεμβρίου.

 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos