Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΥΑΚΙΝΘΟΥ

Ο Πρώτος και ο Υάκινθος ήταν, σύμφωνα με αρχαιό­τατη παράδοση, αδέλφια τα οποία με πολύ σεβασμό, βοη­θούσαν σε έργα αγάπης την Αγία Ευγενία. Και οι τρεις μαζί είδαν το φως της πίστεως με το βάπτισμα, από κάποιον Επίσκοπο ονόματι Έγηνο. Η ύπαρξη των δύο Αγίων μαρ­τύρων (3ος αιώνας) ήταν, όπως είπαμε, γνωστή από τους αρχαιότατους χρόνους, και τα οστά τους επιστεύετο ότι βρίσκονταν στη βασιλική της Σαλαρίας οδού, η δε Δυτική Εκκλησία τους εόρταζε, πριν τη μεταρρύθμιση του Καλενταρίου, στις 11 Σεπτεμβρίου.

Όμως, το 1845, έχουμε μια πολύ σπουδαία ανακάλυ­ψη από το διάσημο αρχαιολόγο Ιησουίτη π. ΜαιχΗί, ο ο­ποίος, κάνοντας ανασκαφές στις κατακόμβες της Ρώμης (δαπιΈπτιβίβ), βρήκε ανέπαφο τάφο με επιγραφή στην πλάκα του στομίου, που ανέφερε την πατροπαράδοτη ημε­ρομηνία (της εορτής του) και το όνομα «ΥΑΚΙΝΘΟΣ ΜΑΡ­ΤΥΡΑΣ».

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos