Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΑΛΦΟΝΣΟΥ

Άγιος Αλφόνσος Γεννήθηκε στη Νεάπολη της Ιταλίας το έτος 1696 από ευγενείς γονείς οι οποίοι τον σπούδασαν και έγινε δικηγόρος. Όμως τελικά επέλεξε να χειροτονηθεί ιερέας, πράγμα που έγινε το 1726 και αποφάσισε να αφιερωθεί στους φτωχούς. Κήρυττε και εξομολογούσε στις λαϊκές συνοικίας και ετοιμαζόταν για ιεραπόστολος. Όταν όμως γνώρισε τη μεγάλη άγνοια του κλήρου αποφάσισε να αφιερωθεί στη μόρφωσή του και ίδρυσε ένα τάγμα που είχε αυτό τον σκοπό, δηλ. τη στήριξη του εφημεριακού κλήρου από κάθε πλευρά.

Το 1760 εξελέγη επίσκοπος στη νότια Ιταλία και αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στον κλήρο και στο λαό που του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία μέχρι και τον θάνατό του.

Πέθανε την 1 Αυγούστου 1787 και ονομάστηκε διδάσκαλος της Εκκλησίας. Συνέγραψε πολλά βιβλία θεοσέβειας και ηθικής για βοήθεια προς τους ιερείς και τους εξομολόγους.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos